Kungens Drottningsmoothie -recept

smooth_hallon

Kungen är kanske lite att ta i, men min lågmälde man brukar kalla sig så. Som jag nämnde i helgen har han plötsligt fått dille på smoothies vilket jag gärna stödjer. För egen del är det sällan jag gör smoothies även om det är så smidigt, speciellt när man har ont om tid och snabbt vill få i sig energi. Men om ”Kungen” bjuder tackar jag såklart inte nej.

jonas_smoothingr_smoothie

Jonas ”Kungens” Drottningsmoothie (2 stora glas):

 • 1 banan
 • 1 kiwi
 • 1 dl frysta hallon
 • 1 dl frysta blåbär
 • 1 skopa Holistic Vaniljproteinpulver (kan uteslutas/bytas ut mot ex. ägg eller kesella för mer protein)
 • 2 dl mjölk/yoghurt

Mix it, drink it!

smooth_j

Godmorgon!

4 kommentarer
 1. Smyger in ett litet extra tips: Minska på mängden vätska (och strunta i bananen enligt mig, äter bara bananer om de är halvgröna och framför allt när jag är sjuk) så blir det glass istället:-). Äter jag GÄRNA både till frukost, lunch och middag:-).

  En annan grej: Kan du inte så här i VAB-tider skriva ett inlägg om när det är OK att träna efter sjukdom, som t.ex. feber, magsjuka, förkylning, halsont? Jag glömmer mellan varven, tränar förstås inte just i det akuta skedet av sjukdomarna, men när kan man smyga igång och på vilket sätt? Är ju lätt att börja för tidigt och på det viset bryta ner kroppen istället för att bygga upp… Har precis haft feber + illamående (söndag), varit ”upprörd” i magen (sedan i söndags) och mannen har haft vinterkräksjuka. Nu mår jag bättre, men magen är fortfarande lite snabb, och jag mådde hemskt illa igår. Tänker att det är bättre att vänta en dag till med styrketräningen och bara promenera, men kroppen värker av bristen på träning (samtidigt som pulsen går upp av att yoga, hmmm, då bör man nog vila).

  Kramisar!

  1. Josefine – det jag fått lära mig ang träning & sjukdom är att inte träna när du har ont i halsen & neråt, d.v.s. feber, ont i kroppen, känner dig orkeslös. Du kan absolut ta en lugn promenad för att få luft, men inget mer ansträngande än så. Med lätt snuva kan du träna lätt, men om det blir värre är det bättre att vila.

   Får du hög puls av yoga bör du definitivt vila. Annars kanske du blir sjuk på allvar igen. Bättre att vänta som du skriver, du får ändå inga resultat (mer än ev. välmående) om du tränar för tidigt, & börja lugnt!

   Kram & krya på dig!

 2. Smoothies är såå gott och går att variera i det oändliga!! Jag tar gärna lite Cashewnötsmör i. Och ibland kör jag i havregryn också om man inte är sugen på gröt, typ på sommaren.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning