Det är inte alla dagar jag har sådan energi som denna, men den tar jag tillvara på. Stort. Dagens familjeutflykt gick till Ica Kvantum där vi handlade storpack av kyckling, köttfärs, lax, grönsaker (de svenska morötterna och äpplena är så goda nu), och massor av annat som jag nu kokat ihop av här hemma. Nästan som en sport att bolla mellan ugn, grill, stekpannor och samtidigt passar jag på att lyssna på podcasts.
Att en dag i veckan laga en bas av maträtter är så värt för skönare vardagskvällar. Våra är fullspäckade av fotbollsträningar och läxläsning, plus att alla är betydligt tröttare.
I kväll fick ett par paket ekologisk köttfärs utgöra basen tillsammans med diverse tillbehör. Jag lagade en sats köttfärsås, tacofärs och grillade burgare. Till dem bacon och pommes, ugnsgrönsaker och fräst svartkål med permesanost. Nu är det bara en sås av crème fraîche, avocado och vitlök som ska röras ihop och sallad hackas så är vår sena söndasmiddag klar.
Resultatet. Av detta kommer jag lägga undan viss mat att kombinera med andra tillbehör i veckan samt göra lunchlådor. Om det blir något över i denna storätarfamilj.
Storkokar du ibland?
Verkligen bra planering det där! Men det är ju SÅ värt det sen när man står där och inte har så mycket tid över på vardagen!
Det där med storätarfamilj, låter lite som jag 🙂 haha! Brukar inte bli så mycket över 😉
Elin – det är det verkligen! Hemma hos oss har storbarnen nästan träning varje dag & då behöver de äta innan för att orka. Nu när jag pluggar är det grymt att bara kunna värma på mat till de som ska iväg.
Och gällande matlådor är knepet att lägga undan dem INNAN middagen. Annars blir det sällan något över 🙂
Vi borde bli bättre på storkok, med två arbetande föräldrar och tre kiddos på föris/fritids. Vi brukar laga morgondagens middag dagen/kvällen innan ibland.
Sara – ibland har inte vi heller möjlighet eller ork att storkoka men det underlättar helt klart att ligga steget före om man vet att schemat är tajt.