Till middag förra veckan och av rester från frysen till lunch idag – kycklingwok med bönpasta och bladspenat. Det är kanske fler än jag som är fattiga på middagsidéer och ingredienser i kylen så här i slutet av veckan? Då är wok en snabb och enkel lösning. Där funkar allt möjligt du har hemma, som rester av tidigare måltider ihop med grönsaker och smakrika kryddor.
I min wok har jag kyckling, paprika, rödlök, vitlök och broccoli fräst i kokosolja och kryddor. På det en burk kokosmjölk och ett par tsk sojasås som fått puttra under tiden pastan kokar. Sist ut topping av en mix nötter och kokosflingor. Bon aptit!
Wook woop woop Wook! Ja, det är det som ska in i nästa veckas matsedel. Tack för inspiration! Om du vill få smaken ännu bättre (enligt mig), testa med oyestersauce också!
Sofia – heter det ”wook” eller ”wok”? Enligt Googelguden är det i alla fall ”wok” 🙂
Ja, visst är det gott! Och oyestersauce hade jag i mina tidigare men glömt bort – tack för tipset!
Ser ut att bli mumsiga matlådor, ibland är faktiskt matlåda riktigt gott! 🙂 Med kyckling kan det inte bli annat än gott!
Elin – jag håller med! Det är mysigt på skolan jag går när alla plockar upp sina matlådor & äter tillsammans. Man inspireras av varandra också då 🙂
Ni får byta matlådor någon dag, men det förutsätter ju att ingen har någon allergi/överkänslighet eller liknande! Och att man inte gör något som någon verkligen inte gillar! 🙂
Elin – och tillräckligt med mat! Jag äter ganska mycket, men roligt ide 🙂