Sov världen vacker

Soluppgång över Gärdet /Anna Lissjanis

”Ikväll ska jag lägga mig tidigt!”

Känner du igen den tanken? Min vecka startade som en tröttmötta. Medveten om hur negativ och skör jag blir dagar som den men ändå inte kan trycka bort känslan av motgång. Hur typsiskt det är att spilla kaffe över hela mig och tvingas byta om mitt i morgonstressen. Att barnen ska vara inne på förskolan när vi krånglat på fleece, vindbrallor och ägnat en kvart åt att leta vantar. Hur vinden djävlas med att blåsa starkt mot vilket håll jag än cyklar. Onödigt jäkt med kläder och mer svettig än innan duschen när jag kommer fram till skolan. Sen förflöt dagen fint, men allt blir ändå lite kämpigare när en är trött.

Jag la mig kl 22 den dagen, utan att kolla Instragramflödet som kan sluka upp tiden på ett läskigt men avkopplande sätt. Och igår vaknade jag upp med 100%ig statistik på SleepCycle-appen. Gott humör, ledig från skolan och en magiskt vacker morgon med brinnande himmel över Gärdet. Samma värld som dagen innan men ändå inte.

solhjarta

Det coola är att det egentligen inte spelar någon roll om det ser ut som på bilderna eller grått (? mest svart just nu) som idag. Det är sinnet som bestämmer, inte omvärlden, och det i sin tur är lätt att manipulera med något så enkelt som en god natts sömn. Gratis lyckopiller som gör världen vacker, ja t.o.m. sur mjölk och motvind.

Allt det där vet jag och ÄNDÅ lägger jag mig i sängen med mobilen och försvinner in i Instagramvärlden om kvällarna, men ibland kan den och annat i omvärlden ge en extra puff framåt en trött dag. Sprida värme och en skön magkänsla.

hjarta_vantarFör dig som inte orkat läsa mitt filosoferande men kanske har en trött dag har jag försökt fånga den där känslan åt dig. Att plocka fram den vackra onsdag som alltid finns. Ibland dold bakom molnen men alltid inom dig ♥

11 kommentarer
 1. Morgonstressen med kids är inte nådig. Jag har märkt att kommer jag i säng till 22 och har fått 10 min själv på morgonen innan allt drar igång så funkar allt mycket bättre.

 2. Klockrent som alltid! Stort tack Anna! Tänk om våra vägar kunde korsas nån gång så jag får ge dig en kram och prata lite med dig. Du får väl en cyberkram så länge!

 3. Hej!
  Sen ett par månader tillbaka lämnar jag både padda och telefon i köket när jag går och lägger mig. Det har gjort underverk med min sömn 🙂
  En av sakerna jag gjort som jag är övertygad om har hjälp mig komma tillbaka från en depression snabbare. Att sova för lite knäcker en verkligen till slut.
  /en som ofta läser men aldrig kommenterat

  1. Maria – bra beslut, men jag använder telefonen som väckarklocka varför det inte funkar. Dock är det bara att bestämma sig. INTE börja surfa runt!

   Jo, sömn är så otroligt viktigt och något jag också behöver för att må bra – både fysiskt & mentalt. Tack för att du kommenterar & peppar mig till att sluta slötitta på Instagram. Ska tänka på dig ikväll 🙂

 4. Åh vilka vackra bilder! Blir alldeles varm inombords! Och det är så viktigt det du skriver om, mobilen och instagram kan verkligen sluka alldeles för mycket tid, och på kvällarna är det inte så bra, hehe! Bättre att prioritera sin egen sömn! Numera ligger min telefon alltid nere på nerevåningen under natten. Jag går alltså och lägger mig utan telefonen och unnar mig alltid en stund på spikmattan = sömnpiller 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras