Helgen härligheter

En lika händelsefattig som härlig helg har gått.

Tänk att jag uppskattar dem så mycket. De spontana och obokade dagarna utan stress, även om detta orsakar endel bråk mellan barnen. De mår som bäst av struktur och rutiner, något jag också gillar men även vill ha paus från ibland. Lösningen på detta är oftast att GÅ UT. Där blåser irritation och rastlöshet bort. I helgen har vi..

karusell_tessin

√ Spenderat många timmar i pulkbacken och vid Tessinparkens slädkarusell. Fasen vad fort det går och barnen tycker det är lika kul att putta på som att åka. Bra leksak att springa av sig myrorna, men en blir aningen yr.

shake_vafflor

√ Ätit massa gott, hämtmat som hemlagat. Strax ska jag resa på rumpan och göra hemgjorda hamburgare.

yoga_benarmlyft

√ Jag har yogat, storkillarna spelat fotboll och åkt skridskor, Jonas styrketränat och vi båda (vuxna) längtar efter skidspår på Gärdet. Som substitut har vi nöjt oss med Tour de Ski på TV.

Nu känner jag mig lagom taggad på att ta upp tentaplugg och återgå till vardagsrutinerna. Vad har du gjort i helgen?

16 kommentarer
 1. Vilken härlig helg, sådana behöver man ibland 🙂
  Middag ute med hela familjen (APA, ett ställe ni borde testa när ni stannar till i Sundsvall nästa gång), löpning/gymträning och lugna stunder hemma.

 2. Jag har gjort det motsatta till tentaplugg, d v s förberett lektioner. Om en vecka drar terminen igång (på universitetet) och jag ska undervisa tre kurser parallellt, så helgen har gått åt till förberedelser. Lärare jobbar alltid som hårdast när studenterna inte gör det…;-)

  Men jag har också hunnit med två supersköna yogaklasser på studion och nu i kväll överraskade jag mig själv med att springa 45 minuter på löpbandet på gymmet. Jag, som aldrig springer på löpband, var plötsligt sugen – och sådana sug måste man ju ta vara på! Och ja, det var riktigt härligt! Sonen, däremot, gick ut och sprang, men vi kan ju ändå inte springa tillsammans, eftersom han springer så mycket snabbare och längre än jag. Precis som Jonna säkert kommer att göra en dag…;-)

  Ja, och så har jag hunnit med ännu en nätdejt. Inte min grej, men var träffar man annars kärleken när man är så gammal som jag? Han var åtminstone yogi, så vi kunde i alla fall prata om olika skolor och positioner i en timme, även om pranan mellan oss saknades…;-) Ta vara på Jonas!

  1. Emma – jo, min mamma är lärare så jag vet att det är mycket jobb. Ni är grymma 🙂

   Åh, hela TVÅ yogaklasser. Lyllos! Och mysigt att träna med sina barn. Jag längtar tills mina vill hänga med på löpturer och säkert blir det som du säger, men det är ju en bra sporre 🙂

   Vad spännande med nätdejt också, men synd att det inte klickade. Hade ju varit perfekt med någon att yoga tillsammans med.
   Ja, det här med förhållanden är inte helt lätt men jag är glad att jag & Jonas fortfarande har det så bra ihop 🙂

 3. Inte en så lugn helg som jag hoppades på. Mycket jobb, eleverna börjar ju imorgon då måste man vara förberedd, tur till Ikea och Bauhaus eftersom vi fixar till vårt garage men det hann bli en sväng till dammen som ligger nära vårt hus så vi kunde åka skridskor en stund idag och så bastu efter det. Så en rätt ok helg ändå även om jag gärna hade hunnit med en sväng i skidspåret också. Får bli en annan dag.

 4. Låter som en härlig helg Anna!

  Jag har jobbat, sprungit, cyklat på trainern i vardagsrummet, grillat på balkongen (premiär för i år 🙂 ), haft filmkväll med sambon, mumsat choklad och bakat chokladmuffins 🙂
  Väldans bra mix alltså 😉

  Nu kör vi all in för en ny härlig vecka tycker jag!

 5. Jag har jobbat morgon båda dagarna.
  I lördags efter jobbet köpte jag några småsaker på stan, sen åkte jag hem, åt middag och avslutade med att cykla till stallet, tömköra i ett tomt ridhus och fodra alla 36 hästar. Ganska mysigt 🙂
  Igår så åkte jag hem och pysslade med min lilla jourkanin som behövde klippa klorna och allmänt socialisera sig. Sedan fick jag ytterligare en liten jourkanin hem.
  Jag är alltså jourhem åt kaniner som behöver omplaceras av olika anledningar.

   1. Nej. Jag är utbildad djurvårdare, men jobbar inte alls med det. 🙂 Har egen häst och en gång/månad har vi kvällsfodring, så det var min tur idag helt enkelt. 🙂
    Kaninerna är också bara hobby. Har ingen egen i dagsläget, men hjälper dessa små omplaceringskaniner till nya hem, för den goda sakens skull liksom. 🙂

 6. Jag har blivit bjuden på middag hos vänner, varit med alla tre kidsen på stan och handlat kläder inför terminsstart, tittat på Tour de Ski och själv åkt längdskidor båda dagarna. Måste passa på att berömma det blogginlägg du skrev nyligen med träningstips för längdskidåkning. Bra tips allihop tycker jag!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras