Skapa mysiga middagar – tävling med ICA

Hur kan vi skapa fler middagar där familj och vänner samlas, äter ihop och har en mysig stund tillsammans?

På semestern är det lättare. Ingen TV, iPads eller dator pockar på uppmärksamheten och all fokus är på att ha det bra tillsammans med familjen. Vi äter alla måltider tillsammans, pratar, sitter länge och äter lugnt. Hemma svårare. Ofta jobbar Jonas lite längre in på kvällen, storgrabbarna ska iväg på fotbollsträning och jag måste få i dem något snabbt, före oss andra. Många gånger äter jag och Jonas så sent som vid kl 20.30, när de små är i säng och vi hinner sitta ner i lugn och ro, prata och slippa kasta i oss maten.

Familjefrukost på Mythos Beach.

HUR vi äter spelar stor roll för hälsan och mer semesterkänsla runt vardagens middagar skulle göra oss gott. Att få samma känsla av gemenskap vi har på semestern, då alla i familjen samlas runt middagsbordet, får en stund att varva ner, prata igenom dagen och planera för de som kommer. Det inte går att stoppa utvecklingen av digitala medier men vi kan i alla fall eftersträva att hålla måltiderna skärmfria. Kanske inte funkar varje dag, men så långt som möjligt.

I samarbete med ICA har jag fått en utmaning som verkligen blir en utmaning, men positiv sådan. Under en månad framöver ska jag och min familj skapa mysiga middagar, minst 3 per vecka tillsammans, utan skärmar eller annan distraktion. Är du med på den?

ICA-produkter

Tävla om en matkasse ett härligt middagskit med produkter från Ica. Värde ca 500 kr:

  1. Hur får du till en riktigt mysig middag? Ta en bild nästa gång du har en trevlig middag tillsammans med någon/några du trivs ihop med och lägg upp på Instagram.
  2. Tagga mig @trendotraning och bilden med #middagsutmaningen och #varmedochmåbra så är du med och tävlar.
  3. Sista tävlingsdag är 18 mars. Lycka till!

Du kan även vinna ett lunchkit hos Erika och ett frukostkit hos Jessica. Samtliga tävlingar i samarbete med ICA.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras