Upplev magisk fjällöpning – VLOGG

Anna Lissjanis - vinterlöpning i soluppgång

Morgonträning handlar inte bara om att hinna springa eller som morgonmänniska få bäst effekt på för oss dygnets mest energifulla tid, utan att få njuta den speciella känslan.

Lugnet när världen och dess individer vaknar till liv, soluppgången och att vara med om starten på en ny dag. För mig är det både praktiska, fysiska och känslomässiga faktorer som gör att jag föredrar morgonträning framför någon annan tid på dygnet och ofta går dessa in i varandra. Jag tränar när det passar bäst för familjen, när jag själv presterar bäst, när världen blir som vackrast av magiskt ljus och har turen att det är just i ottan.

Skoterled i soluppgång /annalissjanis.se

Som igår morse då jag klev upp redan klockan 6 för att springa min traditionella tur upp till Holmtjärn innan hemresan mot Stockholm. En morgon med -6° och perfekt hård skare för att inte sjunka ner, glittrande frost och en sol som kämpade sig upp bakom fjällen.

Löpsko på skoterspår /Anna Lissjanis

Jag sprang, eller mer klättrade i de brantaste backarna, rakt upp från Lassebacken på skoterleden. En ”backintervall” på 6 kilometer, hög puls och mot toppen tunga ben. När det planade ut kortare steg med höga knä för att göra mig av med mjölksyra och sen – på vägen ner gick benen nästan av sig själva. Dubbel hastighet med värmande solenergi i ryggen. En känsla jag försökt fånga i denna vlogg.

Idag är jag och familjen tillbaka i stan för skola och jobb, men det är ju grymt med att kunna få en snutt av känslan genom min filmsnutt. Den gör mig glad och ger mig kraft. Hoppas dig också.

Fin fredag friends!

 

 

12 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras