Rekord i distans och njutning – morgonens långpasslycka

annalissjanis_lophopp_brygga

En morgon då allt stämmer.

Ben som hunnit återhämta sig efter fredagens shoppingmarathon. Muskler fulladdade med smält glass. Svag sol och ljumma vindar mot bara armar och ben. Nöjda småbarn med framdukad frukost och massa nya leksaker efter sitt kalas, och nöjda storbarn med övernattande vän. Kaffe i hjärnan och en vän som väntar utanför tv4 – min och Jennies stående mötespunkt.

I morse var både omständigheterna, sinne och kropp på topp för ett bra långpass. Jag hade tajmat träningen med en vilodag igår. Annars brukar jag inte ha svårt att nöta på länge oavsett hur kroppen känns, men löpning med fräscha muskler är trots allt roligare. Mentalt lägger jag annars aldrig någon prestationspress vid långpassen, speciellt inte med så långt kvar till Helsingborg Marathon. Det är min strategi över lag för att bibehålla motivationen – att fokusera på den positiva känslan.

jennie_springer

Njutning och prattempo var fokus för både mig och Jennie. Hon som tränat ben igår och hade kanske inte samma krut som jag, men det var inget som märktes utåt. För visst ser stegen lätta ut, fångad med min GoPro? Turen runt Brunnsviken gick snabbt och i varandras sällskap och landade på 20 kilometer för Jennies del. Men själv hade jag mer energi kvar, så jag förlängde stunden i solen med ett varv runt Djurgårdskanalen och lyckades skrapa ihop till ett personligt distansrekord för 2016. 27 km! Visst var benen sega mot slutet, men med ett par veckors långpassvila framför mig är jag riktigt nöjd.

Jag känner ett flow i träningen just nu. En fantastisk pepp från löpvänner och en samarbetande kropp, utan smärta eller problem efter magoperationen. Det gör mig glad utåt och lugn på insidan.

annalissjanis_lopnjuterDagens löpkläder: Linne, shorts och funktionströja – CRAFT, strumpor – Gococo, skor – Asics MetaRun, GPS-klocka – TomTom, vätskebälte – ProTouch.

Löplycka och nu lite länkkärlek. Missa inte Jennies inspirerande träningsblogg på Rawness. Där skriver hon bl.a. om dagens löppass och varför 4 x 4-minutersintervaller är så bra.

6 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras