Min sommarträning i stan vs. landet

Mellan resan till Turkiet och den riktiga semestern mellanlandar vi i stan 1,5 vecka. Och jag tränar därefter. Som jag berättade om i inlägget om Stockholms smultronställen finns det många fina löprundor och utomhusgym här i stan, men jag passar ändå på att gymma på SATS när vi är här. Där det är svalt, vikter och maskiner står uppdukade och jag vet exakt var allt jag söker finns. Det spar tid och gör det möjligt att träna precis vad jag önskar. Nu mer fokus på styrka – både vid kondition- och styrketräningen.

Min sommarträning i stan

» Konditionsträning:

Roddmaskin. Puls på mellanhög nivå, mer uthållighet för hjärtat, och bra uthållighetsstyrka för hela kroppen. Då jag hinner ror jag en mil, något som tar mig 50 minuter (håller då hastigheten 100 meter/30 sekunder).
Backintervaller. I morgon har jag och Jennie en löpdejt i Lill-Jansskogens mördarbacke inplanerad. 12 vändor i backarna är tanken, men får se hur våra ben känns då vi båda körde på rätt tungt med dem igår.
Långpass. Ett sista är planen innan vi reser iväg, ihop med Terese nästa vecka. Jag har svårt att motivera mig att vara borta så länge som ett långpass kräver under lediga dagar med familjen, så det blir perfekt att få in ett innan, kombinerat med prattid med Terese.

» Styrketräning:

Tungt. Jag ökar vikterna och minskar antalet repetitioner när vi är i stan med tillgång till stänger, vikter och maskiner. Igår hade jag sån energi, påfylld efter Turkiet-resans goda mat, samt vila och sömn här hemma. Såpass att jag tog PB i marklyft efter magoperationen med 90 kg x 3 som tyngst. En riktig egoboost som jag delvis kan tacka Jennie för. Hon gav mig kraft med en kram och sin närvaro då hon tränade på bakom mig.

marklyft_sommar16

Min sommarträning på landet

» Konditionsträning:

– Löpning. Här går jag mer på känsla. Planerar efter var vi befinner oss, familjens dagsplan, väder och vind. På nya platser ett perfekt sätt att se sig om. Jag ser fram emot att dra på löpskorna och upptäcka Åland veckan efter midsommar. Sen Östersund och mina vanliga rundor i Jorm.

» Styrketräning:

– På känsla. Precis som löpningen får dagsform, plats och lust styra. En TRX kommer resa med oss och den, gummiband och kroppsviktsträning kommer förmodligen utgöra basen. Då blir det naturligt fler repetitioner, som en naturlig konstrast och omväxling till den tunga träningen i stan.

rodd_alandBild från förra sommaren då vi gästade våra grannar och bodde över i deras hus på Åland. Jag hade precis kommit igång med lätt styrketräning efter rectus diastasoperationen, gick promenader och körde gummibandsträning. I år har vi hyrt ett eget hus och jag ser fram emot att ta utforska mer av ön i löpskor. Och Jonas har kollat upp ett gym i närheten som han tycker vi ska besöka. Alltid inspirerande att träna i nya miljöer.

 

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras