Film: Raka marklyft & gummibandspass

Raka marklyft

Det är ju midsommarafton idag, du är kanske ledig och kan börja dagen med ett träningspass?

Eller under helgen om du vilar upp dig inför dans runt stången? För oss blev det sent innan vi installerat oss i stugan här på Åland, packat upp och kompletterat med mat vi inte haft med från Sverige. Till och med Junior sover fortfarande och jag funderar på en löptur för att se mig om. Bästa sättet att se vad som finns runtomkring där vi bor.

Med på resan har vi en TRX och ett gummiband, men styrketräningen får vänta. Men för dig som är sugen på ett pass har jag filmat en övning. Det är alltid smart att välja en eller ett par basövningar som engagerar hela kroppen, speciellt om du vill få effektiv styrketräning på kort tid.

Som raka marklyft. En av mina favoritövningar för både baksida lår, rumpan, ryggen, coremusklerna, greppstyrka och hjärtat. Eftersom jag sitter och klipper ihop två filmer i samarbete med företag just nu, har jag inte hunnit göra någon längre midsommarträningsfilm. Det har annars blivit som en vana för mig, men det fina med basövningar som denna är att det inte behövs så många övningar. Du kan träna ett helt pass vid stången med en enda övning, eller välja ut några olika.

Raka marklyft med stång

Skillnaden mellan raka marklyft och ”vanliga marklyft” är att det inte är med någon knäböj mer än vid själva lyftet. Därför lättare att utföra för oss som är starkare i baksidan är framsidan, och om du har tendens att falla inåt med knät och få ont av vanliga marklyft. För mig var den bra att köra när jag hade hopparknä, men även nu är den bra för att balansera upp musklerna inför all löpning. Dessutom alltid kul med övningar där du känner dig extra stark!

Är du ute och reser, utan tillgång till stång?

Då är träning med gummiband perfekt. Tar ingen plats i väskan och smidigt att komplettera löpträning och promenader med. Förra sommaren körde jag mycket med det i Skåne efter min magoperation. Då spelade jag in den här filmen och kanske jag kan filma en ny med TRX medan vi är här. Skulle du vilja det?

Fin fredagsfys och glad midsommar friends!

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras