FILM: Multifunktionell övning för löpare (& övriga)

multiovning_lopare
För att bli en stark, skadefri löpare är det bra att träna benstyrka, bålstabilitet, balans och rörlighet – något jag visar dig i veckans träningsfilm.
Mycket av det får du automatiskt bara genom att springa, men tyvärr är det många som ändå drar på sig skador förr eller senare. Ofta beror dessa inte på dina ben utan förslitning och andra svaga länkar i kroppen. Som svaga coremuskler, stela leder och svagheter i muskler som gör att du kompenserar, snedbelastar och sliter ut andra.

draken_pinne

Variation är alltid bra för att du ska hålla dig skadefri och för motivationen. Själv gillar jag i alla fall att blanda upp min löpning med styrketräning, yoga, spinning ibland och skidåkning på vintern. Det ökar suget inför varje pass och gör som sagt även kroppen nöjd.

Allsidig träning i sig kan fungera som prehab, men är du medveten om dina svagheter är det lättare att träna upp dem. Ofta är det just starkare muskler i säte, lår, höft och core som många löpare har nytta av, liksom rörlighet i fotled och bröstrygg. I den här filmen guidar jag dig i en övning som tränar allt detta, men som du ser är jag stel i bröstryggen. Försök sträcka armarna mer rakt upp än mig i knäböjen.

Multifunktionell övning för löpare

För fler matnyttiga tips i ämnet kan jag rekommendera inlägget ”löpstark och fri från knäskador”.

Lycka till och ha en fin fredag friends!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras