FILM: Bygg starka armar – 3 superset

armar_banner

De bortglömda armarna? I alla fall har jag själv tendens att strunta i att träna specifika övningar för dem eftersom de hjälper till så mycket i mer komplexa övningar. Biceps är t.ex. med jättemycket när du gör dragövningar som chins och rodd, triceps i pressövningar som bänkpress och armhävningar. Det känns därför överflödigt att lägga ner massa tid och energi på speciella övningar för armarna, men för dig som gillar stora armmuskler kan ett ordentligt armpass sitta fint.

Jag blandar ofta in en armövning eller två i pass med basövningar för större muskelgrupper, men ett annat alternativ är att köra ett specifikt armpass som det här. Förr i tiden gjorde jag ofta det, under min ”body builing-tid haha, och nog ger det en speciell powerkänsla att pumpa upp sig sådär. Som Karl Alfred!

När jag kör fler än en armövning väljer jag olika redskap och olika vinklar på greppet. Detta eftersom både biceps och triceps består av flera muskelbukar. Med olika grepp fokuserar du mer eller mindre på olika delar av muskeln. Dessutom är det kul att variera sig och smidigt att kunna använda de redskap som är lediga istället för att vänta.

Bygg starka armar

I filmen visar jag 3 olika superset för biceps och triceps. Med rep, med stång och med hantlar.

» Superset 1: Tricepsdrag över huvudet med rep + bicepscurl med rep

» Superset 2: Tricepspress från pannan med stång + bicepscurl med stång

» Superset 3: Tricepspress från pannan med hantlar + bicepscurl med hantlar

Gör 3 omgångar av varje superset innan du går vidare på nästa. Skön pump inför helgen utlovas.

Lycka till och fin fredagsfys friends!

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras