Mitt jobb hos STARK Magasin

annalissjanis_stang_sitt

STARK Magasin. Är du nyfiken på hur mina dagar som praktikant på nya jobbet är? Nu är jag igång. Som en i teamet hos STARK, eller A bond Superior Media som själva huvudbolaget heter. Men jag säger STARK eftersom jag tycker det låter så bra. Och känns bra. Styrka inifrån och ut är något jag själv står för, strävar efter med alla träningsformer jag kör och vill förmedla till dig genom bloggen.

Styrka som i att orka gå till jobbet när det är mörkt ute och hem likaså, som i att ta hand om magsjuka barn (friska. Och dig själv), att kämpa framåt i löpskor, balanserande på yogamatten eller med skivstången. Styrka är både något du har inom dig, i hjärtat och i musklerna.

markl_bakifr

För mig är styrka en inre glöd och något du varken kan se eller mäta, om det inte rör sig om ”yttre styrka” som vid styrketräning. Både i måndags och tisdags kom jag i stämning inför arbetsdagarna med det. Igår utfallsgång, marklyft och hip thrust. Ett kort men kraftfullt pass..

frukost_cafe

..innan en fika med en vän på Mellqvist Kaffebar. Ett annat bra sätt att få styrka från. Lite gott att äta och en mysig stund att prata om var vi är i livet, om drömmar och jobb. Jag och tjejen jag träffade har mycket gemensamt där och delar även filosofin att det mesta löser sig om du följer magkänslan. Just nu en bra sådan.

Tiden går alldeles för fort i gott sällskap. Jag fick cykla som en galning över bron mot Fridhemsplan och STARKs kontor.

stark_kontor1 stark_kontor2stark_tomas

En hemtrevlig liten lokal med älghorn på väggen, en crosscykel redo för äventyr, härligt ljusinsläpp och framför allt ett skönt gäng. Tomas som du ser på bilden ovan är min handledare och en av ägarna. Sen är det Josefine, Linda, Johan och en till kille som är på väg in. En bra mix mellan tjejer och killar som alla är lika välkomnande.

STARK´s kontor är ett sånt ställe du gärna hänger på för att snacka skit och ta en kaffe. Igår kom t.ex. både Elin Bjärkstedt (bl.a. PT på CrossFit Solid) och Musse Hasselvall förbi en sväng och även hundar är välkomna. Tomas lilla söta svarta bulldog (eller vad det är för ras) ligger ofta nere vid mina fötter och vill bli kliad. Jag är ingen hundmänniska men han är verkligen gosig. En av alla nya kompisar på STARK som gör att jag längtar till jobbet.

Trivsam stämning alltså och mycket kreativitet i luften. Ibland försvinner alla in i sin skrivarbubbla, jag med.

stark_dator

Redan första dagen fick jag konkreta uppgifter som att se över hemsidan som ska rustas upp och att skrivit en strategi för STARKs sociala mediekanaler där närvaron är så gott som obefintlig. Det ska bli spännande att se vilken skillnad en mer digital närvaro kan göra för tidningen, men jag jobbar även med annat. Igår fick jag prova att skriva mitt första pressmeddelande för Body Shop, en medlemstidning som A bond producerar. Dessutom kommer jag få vara med vid reportage, plåtningar och skriva krönikor till STARK Magasin – så fantastiskt roligt!

Jag älskar att få förtroendet och gör nytta från start. Jag älskar att dela min passion för träning och hälsa med övriga på kontoret och att jobba så varierat. Jag känner mig inte helt säker på alla bitar, men får bra coaching och växer av utmaningarna. Lite starkare för varje dag så att säga 🙂

12 kommentarer
 1. Det låter väldigt roligt och spännande! Något som kan vara bra att lyfta fram är nog att det är en tidning som inte bara handlar om styrketräning (för det verkar ju stå om både swimrun och marathon i den). Själv har jag aldrig sett eller hört talas om den och på namnet skulle jag absolut tro att det bara handlar om styrketräning.

  1. Emma – helt rätt! STARK är en tidning som skriver om all form av träning där det krävs styrka, lite så som jag beskrev att jag tänker om styrka 🙂

 2. Bra det verkar behövas en uppryckning då en del bloggar inte uppdaterats sedan 2014/2015
  Spännande med en till tidning att hålla utkik på och följer med stor tillförsikt dina framsteg 🙂

  1. Tack Betty! Det är ”bara” en praktikplats men jag jobbar som en i gänget. Jätteroligt! 🙂

   KRAM & desamma till dig!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras