2 övningar för komplett överkroppsträning

pullups_mythos

Godmorgon! Det är tisdag och vi är tillbaka i ett vintrigt Stockholm. Eftersom vi kom hem klockan 5 på morgonen var jag och de minsta hemma och sov ut igår, men nu ska alla tillbaka till skola/förskola/jobb. Bilderna från Grekland känns avlägsna, men gemensamt är träningen. Nu som då kör jag hellre korta och effektiva pass än långa och utdragna när jag har mycket annat att göra.

Dagar du har ont om tid men ändå vill träna rekommenderar jag att välja ett fåtal basövningar. Bestämmer du dig för att bara köra 2-4 övningar kommer du dels få ner stressnivån i kroppen, du måste inte ”skynda på träningen för att hinna”, och dels har du möjlighet att bli riktigt stark i specifika övningar. Själv gillar jag marklyft för komplett helkroppsträning och vid extra fokus på överkroppen chins och dips.

Du som följt mig ett tag vet att jag har en förkärlek till dips. Jag har tränat övningen så länge och därför blivit stark i den, något som gör det hela roligare.

dips_mythos

Under veckan på Mythos Beach körde jag bara korta styrkepass varav ett var superset med chins och dips i utegymmet. Breda chins, smalare full-ups med omvänt grepp i superset med dips. En halvtimmes träning med:

2 övningar för komplett överkroppsträning

  • Pull-ups (brett grepp) + dips – 4 superset
  • Chin-ups (smalt grepp) + dips – 4 superset

I pull-ups jobbar du mycket med breda ryggmuskeln, i chin-ups mer mellan skulderbladen och biceps, i dips med axlar, bröst, triceps och i samtliga mycket core.

chins_mythos

Klar och komplett genomtränad. Dessutom ger basövningar som dessa en speciell powerkänsla tycker jag. Att kunna använda sin egen kropp och bygga funktionell styrka.

Filmtips för dig som vill bli bättre på chins och dips:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras