Inch Worm – krälande coreövning

Inch worm - Anna Lissjanis

En bra grej med som motionär är att du inte måste gå efter ett speciellt program eller hålla dig till specifika träningsformer. Om du inte vill alltså. Tvärtom är det inget som kan ”förstöra tävlingsformen” så du kan variera efter lust, dagsform och ta med dig tips från en sport till en annan.

Jag har alltid varit nyfiken på olika träningsformer, gillar variation i min träning och lär mig alltid något nytt av det jag testar. Vid crossfitpasset i fredags ingick t.ex. övningen inch worm som jag tog med mig till gymmet i söndags. En perfekt övning för att sträcka ut musklerna i rygg, baksida lår och vader, samt bidra till ökad grundstyrka i framför allt coremusklerna men även bröst och axlar.

inchw2inchw3inchw4inchw5_binchw6inchw7inchworm1

Inch Worm

  1. Vandra ut med händerna framför dig med god corekontakt tills du hamnar i en plankposition eller ännu längre fram med händerna. Tänk att du ska så nära golvet som möjligt med kroppen med bibehållen stark mage och förmåga att ta dig upp igen.
  2. Möt med små steg mot dina händer eller tvärtom om du har liten yta – vandra tillbaka med händerna mot dina fötter.
  3. Upprepa förslagsvis 10 gånger.

Trevlig tisdagsträning eller spar till framtiden! 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras