Långpass över Blåsjöfjället

Kombinationen äventyr, naturupplevelse och träning ihop med en vän.

Var för sig saker som kan ge dig väldigt mycket, men inte alltid du får in ALLT detta samtidigt, eller hur? Det händer i alla fall i sällan min värld, men igår så.

Istället för att ta bilen upp på Blåsjöfjället och åka den traditionella skidturen hem till Jorm, sprang jag, min vän Elin och hunden Storsa hela rundan. Klockan 7 på morgonen möttes vi upp nedanför mina föräldrars gård och joggade längs bilvägen genom byn, upp på fjället. Kämpigt så in i norden uppför den cirka 5 km långa branten, sen belöning i form av det här.

Hårda skoterspår som bar oss hela vägen, strålande sol trots att det var så tidigt på morgonen och tystnad sånär som på knarret av våra steg. Bitvis gick vi när det var för brant och vi hade för mycket att prata om, men de sista kilometrarna ner till byn rullade benen nästan av sig själva.
Elin ska springa Stockholm Marathon så det var inför det loppet hon ville få in ett långpass i benen och för min del närmar sig Womens Health Halvmarathon. Med totalt 19 kilometrar i tuff lutning och tekniskt underlag kan vi vara mer än nöjda träningsmässigt. En utmaning som lätt glömdes bort under våra samtal, bländade av ljuset och mitt i fjällandskapet jag älskar.

3 kommentarer
    1. Ja Johanna, det är verkligen fint här. Märkligt nog inget jag tänkte på när jag växte upp, men nu så förstår jag hur lyckligt lottad jag är som kan åka hit till mina föräldrar.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras