Löptema, möt Bingo Rimér och hitta rätt i dietdjungeln – SportHälsa 2:2017

Jag var sju år och hade hittat den perfekt formade stenen att trycka i handen för att motverka håll.

Löpskorna var ett par storlekar för stora, ärvda av syrran, men funkade med hårt åtdragna snören.
Det var i den lilla Jämtländska byn Jormvattet mitt stora intresse för löpning föddes. Min pappa och Nisse sprang med byns barn, som barmarksträning inför skidsäsongen. Vi hade alltså ett mål med träningen, men jag såg det mer som en chans att träffa mina vänner. Fnissa vid uppvärmningens hula-hula och planera skolrastens lek, men samtidigt fastnade en känsla i kroppen. Hur fantastiskt härligt det var att ta sig fram av egen maskin, få utlopp för min energi, svettas och sen slappna av i den heta bastun efteråt.
Inte bara det – äntligen hade jag hittat en sport jag var bra på. Utan läskiga bollar inblandade, där det inte krävdes mer än min kropp, envishet och ett par gympadojor. Självförtroende, kroppskontroll och en frihetskänsla som etsade sig fast och fortfarande sitter i.

Därför känns det extra roligt att mitt första nummer som chefredaktör för SportHälsa är på tema löpning. Träningsformen, rent av religionen för vissa, som fortsätter att attrahera allt fler människor. Prestation vid löplopp, hålla formen eller mental avkoppling – alla som springer har sitt eget ”varför”. Men alla gillar inte löpning och det är också ok. Självklart bjuder vi även på annan inspiration i tidningen.
Läs om Bingo Rimérs beundransvärda driv – från playboy till träningsfrälst entreprenör. Hitta rätt i dietdjungeln, bland Stockholms hälsoinriktade lunchhak och prova några läckra recept. Se hur du tränar i ett utomhusgym, vilka löpkläder och löpskor som gäller, om funktionell rumpträning, hur du undviker ”lunchfällan” och en krönika om just den där känslan som löpning kan ge dig. Sug åt dig av det du önskar och har en fortsatt skön vår – med eller utan löpskor på fötterna!

Så skrev jag i min första ledare för SportHälsa, nr 2 2017 som alla DN-läsare fått hem idag. En tidning jag tycker bjuder på mycket intressant och med många inspirerande personer. Som Bingo, både varm, rolig och trevlig. Som flera av mina vänner – Annika och Jennie som springer på modebilden ovan till exempel, Linda som skriver om dieter och Annika Sjöö som bidrog med smarriga recept ur sin bok.
Du som inte prenumererar på DN kan ändå ta del av SportHälsa digitalt på sajten eller varför inte anmäla dig till mitt och Millas Get OUT to workOUT Stadium där du får en tidning i goodiebagen? Men även här i bloggen får du ta del av godingar ur numret…

Frukostyoghurt a´la Annika

En av våra mest klassiska frukostar, men helt utan mjölkprodukter. Skiva avokadon och frys in kvällen innan så behöver du bara mixa på morgonen.
Ingredienser, 1 portion:
» 1 dl frysta jordgubbar
»  1 avokado
» En skvätt pressad lime
Gör så här: Skiva en avokado och frys ner. Mixa med jordgubbarna och en skvätt pressad lime i matberedare eller med en mixer. Yummie! Ät gärna tillsammans med 2 kokta ägg.
Recept ur Annikas Paleokök och Paleo 30 dagar med Annika Sjöö. Två böcker fyllda av recept helt utan gluten, socker och mjölk – härliga frukostar, fräscha luncher, goda middagar och uppiggande mellanmål. Böckerna innehåller dessutom bonuskapitel i slutet med smarriga desserter. 

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras