Benträning på trång yta vs. oändlig


Om du läste min blogg för ett år sen minns du kanske att jag hyllade Erik och Kattis hemmagym? Där finns verkligen allt du behöver, plus en och annan flyttkartong, balar med toapapper och slalomhjälmar. Perfekt! Och gymmet ligger bara ett stenkast från boningshuset, i en del av garagebyggnaden med en stor gårdsplan utanför.

Jag tycker det är så lyxigt för den som har ett välutrustat hemmagym som detta. Har du? Att bara kunna ta en paus från hushållsbestyr, eller som mig den här veckan – från jobb framför datorn. Riva loss ett pass och sen fortsätta med det du höll på med full av ny energi, utan tidskrävande transport.

Jag har ju också endel redskap hemma, men undangömda här och där i hemmet. Det lilla, att behöva plocka fram prylarna, kan vara hela stora skillnaden som för att hemmaträningen inte blir av. Ett rum där allt står framställt gör tröskeln mycket lägre och har du dessutom möjlighet att utöka träningsytan i det fria är det ju ännu mer motiverande.

Igår supersetade jag träning inne i gymmet med oändlig space utomhus.

Benträning på trång yta vs. oändlig

» Marklyft med en kettlebell, 4 x 15 reps per sida. Bra övning för att bli jämnstark och för bålen då du tvingas stabilisera för att häva rotationen.

» Utfall med ett ben bak / Reverse lunge med en kettlebell, 3 x 12 reps per ben.

» Draken med kettlebell. 3 x 12 reps per ben.

» Enbens höftlyft, 3 x 12 reps per ben.

Mellan övningarna gick jag ett varv pulshöjande utfallsgång runt gårdsplanen i sällskap av Fia-Lotta.


Hampus gjorde mig också sällskap mot slutet med hängande greppstyrka.

Det krävs inga stora träningsytor för att få till ett bra pass, men det är klart – utomhus adderas mycket du aldrig kan få i ett litet gym. Sol, syre och space!

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras