Spring bort din stress (med ny podd i lurarna)

Påverkas du mycket av stress?

Tiden inför julen är för många stressigaste tiden på året, men jag vet ett sätt att bli av med den – ut och SPRING! Eller promenera om du inte vill/kan springa. Gärna i skogen, där träden omfamnar dig med sitt lugn. Där snö, eller som här i Stockholm löv och lera, fångar upp dina steg. Förra veckan blev det bara ett löppass då bilden ovan togs, men redan två dagar senare drogs jag till skogs igen (bilden nedan). Som ett oemotståndligt behov. Av att ut och andas, omvandla stress till svett, rörelseenergi och att faktiskt knäcka en hel del nötter på vägen. Det ger mig så otroligt mycket.
Jag får aldrig så bra idéer som under mina löpturer, som sen bara är hem och förverkliga. Och visst, benen blir allt tröttare för varje kilometer, men det är häftigt hur ett trassel av tankar nystas ut i samma takt. Det som tidigare stressat mig ligger liksom sorterat i prydliga rader när jag kommer hem, att bocka av en för en.

I Lill-Jansskogen finns inte bara varierad terräng utan även en grön vilstol. Även om jag inte alltid tar en paus där gör den mig glad och varm i själen. Att det finns någon godhjärtad själ som ställt ut den till alla kämpande motionärer? Eller för att skoja lite, gott nog.

Poddtips

Inte bara min egna tankar den här gången. Oftast springer jag med musik i lurarna, men nu var jag nyfiken på nylanserade podden ”Ett jädra liv med Swica och Claren”. Gäst i avsnittet jag lyssnade på var Lovisa Sandström och de pratade bl.a. om att vara en förebild i sociala medier, om träning för motionärer v.s. elitmotionärer och mycket annat. Smarta, sunda tjejer och en lättsam podd som jag rekommenderar och absolut kommer fortsätta lyssna på själv. Ibland är det som terapi att lyssna på andra kloka människor. Åtminstone gav de mig mycket kraft.
Men nej, jag säger inte att löpning är lösningen på allt. Det går inte att springa bort uppgifter eller problem. Och nog är det mycket jag också vill hinna klart med innan jullovet, men om så bara en halvtimmes lufs i skogen – det mesta blir mer lätthanterligt och tankarna klarnar. Håller du med?
P.S. Fler sätt att byta julstressen mot julefrid hittar du läsa här. Läs och låt axlarna sjunka för varje punkt. KRAM! D.S.

6 kommentarer
  1. Ja verkligen! Det finns inget som lugnar tankarna som löpning (eller ännu bättre – en skejtrunda!). Det är som att studsarna i marken får huvudet att sortera tankarna och hamna rätt 👍🏼

  2. Men, det går att springa fram lösningar på uppgifter och problem 😉
    Lyssnar ibland på Anders Hansen, när han gör något nytt, där han pratar om hjärnan och träning. Första gången var en aha-upplevelse för mig och jag förstod direkt varför jag alltid kommer på de bästa idéerna när jag är ute och cyklar.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras