Reima Kidventure – aktivt vinterliv i finska Lappland


Som jag nämnt är Jonna och jag med vid Reima Kidventure – en äventyrsresa för barn och vuxna i finska Lappland. Inte bara vi. Det är folk hitbjudet folk från många olika länder, säkert uppåt 50 personer. Journalister med barn, bloggare med barn och familjer som vunnit sin resa. Delvis är vi här för att testa och utvärdera barnklädmärket Reima under rätta omständigheter vid heldagar utomhus. Jonna har fått så fina kläder och skor som du ser på bilden ovan. Jag är så avundsjuk, men märket är helt nischade på barn, så tyvärr för oss över 164 cm. Vi är också här för att se och uppleva massa kul att göra i och kring skidbyn Ruka i finska Lappland.
Det är mycket. På bara två dagar har vi hunnit med en hel vinters aktiviteter, men med ett och samma fokus – aktivt uteliv för stora och små livsnjutare i en vacker fjällvärld. Precis det jag själv älskar. Schemat är tajt för att vi ska hinna med allt, men jag tycker de lyckats bra med att samordna alla hållpunkter. Det känns aldrig stressigt, snarare tvärtom då både jag och Jonna är rastlösa själar. Lite blir vi det också eftersom mycket av det vi fått göra här är vardag uppe i Jorm, men vissa saker har varit första gången även för oss. Och bara grejen att göra allt på ny ort, tillsammans med människor av olika nationaliteter, är spännande. Jonna tycker det är lite svårt att förstå vad de säger, men jag som bloggare (och lite journalist också via SportHälsa) tycker det är intressant att prata med de från andra länder och höra hur de jobbar. En otroligt lärorik och minnesvärd resa, med massor av tid ihop med min lilla tjej. Här några av aktiviteter vi provat på hittills.

Reima Kidventure – bilder från aktivt vinterliv i finska Lappland


Första dagen åkte vi buss till Iisakki Village för att pimpla (översta bilden), åka släde – den dagens favorit för Jonna som krävde sina benkrafter av oss puttare.

Vi körde skoter – både barnen och vi vuxna på likande modell men större. Gick lite långsamt tycker jag som älskar att gasa på, men det gäller att hålla sig i skinnet.

Åka spark var inte heller så exotiskt, men det spelar ju ingen roll när vi gillar det. Modellen var också annorlunda än hemma i Sverige, liksom bredare medar.

Leka med vassa sågar och andra tillhyggen var däremot helt nytt. De hade gjort stora snöcylindrar som vi fick hjälpas åt att skulptera. Resultatet var kanske inte det vackraste när ett 10-tal barn invaderat det med sina sågar, men du ser på Jonnas min hur populärt det var.

Bäst var ändå gårdagen. Först hade vi lång sovmorgon så jag både hann jobba och yoga ihop med Jonna innan frukost och avfärd mot Lammintupa. Där fick vi resans hittills bästa upplevelse – att åka hundspann! Och som jag fick styra dessutom, med Jonna fotande i pulkan framför mig. Lite skraj kan jag erkänna att jag var när jag såg hur snabbt de första spannen bar iväg, men wow vad häftigt det var. Prova om du får möjlighet!

För Jonna var det här absolut topp 1 av allt vi fått göra! Hon har gått från hundrädd till hundälskare sedan bara några månader tillbaka och kunde knappt slita sig från de vackra djuren. Men fler väntade..

Renar! Som vi först fick mata med mossa och lava, sedan åka släde bakom.

Så mysigt och vackert med solen mellan de snötäckta granarna. Vi, Rudolf och hans vänner, i försäsongsträning inför julens uppdrag? Förmodligen, för efter lunchen (som jag berättar om i ett annat inlägg) åkte vi vidare till deras uppdragsgivare i tomtebyn. Där blev det pulkrace innan vi fick hälsa på Tomten himself.

Reima Kidventure – rena rama julafton för alla barn och deras föräldrar. Precis som högtidsdagen massor av intryck, spänning och roligheter. Kanske inte att rekommendera att göra allt i samma tempo som oss, det är ju smidigare att få det serverat som vid en pressresa, men miljön är fantastisk och utomhuslivet rikt. Att åka hit och välja ut sina guldkorn rekommenderar jag dig varmt.
Idag väntar ännu en efterlängtad aktivitet – skidåkning! Vill du följa med under dagen – spana in instagramkontot @reimascandinavia som jag och Jonna gästar idag. KRAM!

* Pressresa i samarbete med Reima och Visit Finland *

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras