FILM: Powerstyrka + rörlighet – 3 smidiga superset

Hej kompis!

Känns det fint med fredag? Jag är fortfarande dagvill efter midsommarhelgen, men har en veckotradition här i bloggen som påminner – träningsfilm inför din fredagsfys eller helgträning. Den här veckan inte helt självklar att få till, med slutspurt på jobbet samtidigt som Jonas är bortrest med Hampus på fotbollscup och övriga barn hemma sommarlovslediga. Men det är mina hobbies (som tträning, film, foto och att skriva), som ger energi till allt jobb och hemmafix. Därför prioriterar jag det, även om tiden jag lägger på det är kortare.
I tisdags morse var kameran med mig på gymmet och fångade ett sätt jag gillar att träna på för att få in det jag vill på kortare tid. Superset är ett, alltså att köra två övningar direkt efter varandra utan vila. Ett annat är att smyga in min rörlighetsträning bland styrkeövningarna istället för att gå på ex. bokade yogapass. Veckan hemma i stan kör jag åter en tung träningsvecka och då är mindre belastande rörlighetsövningar passande att köra superset med, istället för mer energikrävande puls- eller styrkeövningar. Och att mjuka upp mellan de tunga lyften gör gott för kroppen.
Tempot i filmen är uppdraget till dubbelt så snabbt som i verkligheten för att du ska ha tid att se alla övningar. Kör hellre lugnt och kontrollerat.

Powerstyrka + rörlighet – 3 smidiga superset

Superset 1: Sumo marklyft + trebent hund med knäindrag

Superset 2: Utfallsgång + inch worm-gång

Superset 3: Hip-thrust + bordet och säteslyft

Upplägg: Hitta en vikt där du orkar 6-10 repetitioner (20 utfallssteg) av den tyngre övningen och 10-16 av rörlighetsövningen. Kör förslagsvis 4 omgångar av varje superset.
Lycka till om du testar och ha en fantastisk fredag. KRAM! /A

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras