Glittrande kajakpaddling och nybörjarglöd – 5 fördelar med att vara nybörjare

Kristallklart, glittrande vatten, kluckande vågor och barnen som leker i vattenbrynet..

Det är lätt att älska tillvaron nere vid sjön. Nästan varje dag har vi packat ihop mat, badkläder och prylar för att tillbringa hela dagen vid mina föräldrars båthus. Allt blir så mycket enklare där. Syskonen tjafsar mindre och hittar på roliga lekar med madrasser, badringar, hinkar, stenar och varandra. Min gamla våtdräkt och en annan som hängde i båthuset har blivit väl använda för att kunna ligga i länge och guppa. Dessutom finns både pappas båt och min fasters kajak vid bryggan för att åka en tur med. Det är alltså inte bara barnen som hittar nya leksaker – vi stora med!

Paddla kajak har alltid sett så härligt ut tycker jag. En frihetskänsla att glida ut med på vattnet, som Pocahontas. Men precis som simningen – jädrans vilken överkroppsstyrka som krävs för att få lite fart. Jag hade däremot inte bråttom och utforskade sporten i lugn och ro. Mest skönt att röra på sig. Du vet, när kroppen är utvilad och laddad med så mycket energi att det riktigt spritter i den.

Dessutom – alltid extra spännande att prova något nytt. Du som följer mig på Instagram (@annalissjanis) har kanske läst mina punkter med fördelar jag ser som nybörjare?

5 fördelar med att vara nybörjare

  1. Du får garanterad spänning och utveckling.
  2. Du får uppleva nya miljöer.
  3. Du lär dig nya sätt att använda din kropp på.
  4. Du tar PB vid varje försök, p.g.a. inget att jämföra med – därmed också totalt prestigelöst.
  5. Du kanske formar en ny älskvärd rörelserutin?

Och om du redan är rutinerad går det alltid att hitta nya varianter..

..som kajakpaddling med last! Min systerson Hjalmar och Junior turades om att åka med som två pirater, vilket blev en extra balansutmaning och jag förvandlades till kapten. Så roligt när alla kan hitta glädjeämnen i det vi gör.

Nybörjareglöd är fina grejer och om det inte är själva träningsformen du börjar brinna för kan det vara saker runt omkring. Vänner, naturen, styrkan du kan ta med till andra delar av livet eller ett meditativt lugn. Allt är rätt. Om jag bodde vid ett vattendrag skulle jag lätt kunna fastna för både kajakpaddling och öppet vatten-simning, mycket för att jag mår så bra av miljön, men även för att det är kanonbra träning.
Hoppas du får en riktigt fin ny vecka – med nytt som gammalt. Puss! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras