Bästa pannlampan för mörkerträning?

Godmorgon goding!

Hur ser din planer för morgonen ut? Så här startade jag själv igår. I mörkret. Med pappas pannlampa. Vi skulle resa tillbaka till Stockholm, tidigt för att hinna till Hugos fotbollscup på kvällen. Men trött efter nyårsafton somnade jag om när klockan ringt första gången. Visst hade jag kunnat skippa träningen helt, men jag vet av erfarenhet hur jobbigt det är att sitta i en bil 10 timmar utan att cirkulation och syre. Och en halvtimme var precis lagom för 10 minuters lägg jogg och 10 intervaller uppför Lassebacken – som gav mersmak!
Idag är vi tillbaka på Gärdet, jag full av nytt träningssug. Det jag jobbat upp hela det här jullovet, med kortare och lättare pass än vanligt, utan förbestämda upplägg och tidtagning.

Lust och behov för dagen kommer fortsätta vara min träningsstrategi, men Nattvasan närmar sig och träna vill jag ju ändå. Därför kommer loppet ligga till grund för träningen framöver, mjukstartad med uthållighet- och mörkerträning uppe i Jorm – både med löpning och en längdtur.

Att träna i mörker känns helt annorlunda mot i ljus. När du inte ser mer än ett par meter framför dig och inte ser vad som händer runtomkring. På min och syster Mias längdtur åkte vi nära varandra eftersom båda tyckte det var lite läskigt med mörkret uppe på Blåsjöfjället. Det är lätt att börja fantisera om ”hungriga vargar” eller ”galna jägare”, samtidigt som det är magiskt. Lite som en sagovärld, vilket jag tror kan vara positivt när man går in för att åka 9 mil mitt i natten tänker jag. Att tappa verklighetsuppfattningen borde ju innebära att även tankarna på trötthet försvinner lite.

En pannlampa är dock bra när det blir såpass mörkt att det är svårt att se, vilket blir jobbigt för ögonen i längden. Och min pappas från Energize är bra, men jag fick lite ont i huvudet av att spänna fast bandet hårt om huvudet. Har du något tips på en pannlampa med bra ljus, som sitter bekvämt och har lång batteritid? Jag är tacksam för alla tips inför Nattvasan.
KRAM! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras