10 bra poddar inom träning, hälsa, kommunikation och relationer

instagramångest

Att åka runt runt runt på Gärdet kan ha verkat galet och enformigt, men inte med bra poddar i öronen!

Jag hann lyssna på många (för mig) nya poddar under vårens turer. Tidigare har jag föredragit musik när jag tränat, men just vid sådär de här långa och monotona passen har det varit mysigt med samtal i öronen. Ofta både avkopplande, underhållande och lärorikt, samtidigt som jag fått min träning och skön utomhustid. Flera gånger har jag till och med varit ”tvungen” att åka några extra varv för att lyssna klart på ett avsnitt. Som att du har peppande personliga tränare med dig, men utan piska.

Några podcast känner du säkert igen, men vissa är lite mindre och nischade. Och det är verkligen en guldgruva att få tillgång till så mycket fakta och erfarenheter inom olika områden – helt gratis! Så jag tycker det är helt ok med reklam i vissa avsnitt. Det minsta vi lyssnare kan ta för att få så mycket inspiration.

Utan ordning på vilken jag tycker är bäst, alla ger ju så olika saker:

10 bra poddar inom träning, hälsa, kommunikation och relationer

 • Resan hit – om inspirerande människoöden mitt i bland oss. Yasmine Sateei Berns möter personer med invandrarbakgrund och pratar om deras historia, resan till Sverige och där de står idag. Vad har fått dem att kämpa för att nå sina mål och drömmar?
 • The Sweaty Business Podcast – en podcast av Brian van den Brink om personerna bakom varumärkena, företagen och organisationerna som driver tränings- och hälsotrenderna.Proffsig och bra för oss som jobbar i branschen och vill ha koll på vad som händer.
 • Vad fan håller jag på med – en podcast om entreprenörskap, från alla dess vinklar, med Linda Hörnfeldt, influencerstrateg och författare, samt Alexandra Bylund från Mama Said Media. Grym för oss som jobbar inom kommunikation och sociala medier.
 • Pro Bono – en podcast om träning och hälsa med träningsexperten Lovisa ”Lofsan” Sandström. I Pro Bono intervjuar Lovisa olika spännande, starka personer om deras träning, kost och syn på hälsa. Namnet ”Pro Bono” (latin: för den goda sakens skull) syftar till poddens ambition. Att ge intressanta och viktiga ingångar och nycklar till ett starkt, hälsosamt och hållbart liv.
 • Utvecklingssamtalet – en relationspodd med Nisse Edwall, Ann Söderlund, Manne Forssberg och Paula Rosas som kretsar kring ett relationsdilemma som skickats in från en lyssnare i varje avsnitt. Under ca 25 minuter ger alla sin syn på dilemmat och kommer fram till en eller flera lösningar.
 • Ofiltrerat – Sofia Ståhl, känd som PT-Fia, pratar med några av Sveriges största profiler i sociala medier och ger oss chansen att blicka in bakom kameran. Bakom det som filtrerats, redigerats och publicerats. Bakom den till synes perfekta ytan.
 • Framgångspodden – Nordens största intervjupodd inom business med Alexander Pärleros. Han träffar de mest framgångsrika personerna, entreprenörerna, idrottsprofilerna och artisterna för att höra om deras inspirerande resor. Här får du värdefulla nycklar, rutiner och tips för att lyckas, blandat med underhållning och spännande historier.
 • Sessan & Skatan – även kallade Ida B Olsson och Miranda Jansson, reder ut begreppet träning och hälsa. En frälst träningsprofil möter en skeptiker och delar sina upplevelser och erfarenheter. Både underhållande och inspirerande för oss som gillar träning på olika nivåer.
 • Styrkebyrån – för dig som gillar att lyfta tunga grejer eller vill lära dig mer om att lyfta tunga grejer. En podd av Johanna Barvelid och Clara Fröberg, två personliga tränare i Stockholm som .
 • Träningspodden – Sveriges största podcast om träning och hälsa. Här får du massor av inspiration och information om träning, kost och hälsa, men också skratt, familj, resor och annat. Om att vara en aktiv kvinna mitt i livet när Jessica Almenäs och Lovisa ”Lofsan” Sandström varje vecka samtalar om högt och lågt.

*Uppdatering! Missade första podden jag lyssnat på och troget sen dess – Träningsglädje Talks. En inspirerande och reflekterande podd där Sara Rönne från Traningsgladje.se pratar träning, hälsa, frustration och allt annat som rör ett bloggande äventyrsliv. Denna vill jag också ha med på listan.

Sen måste jag ju nämna Rörelseglädjepodden också, men den lyssnar jag själv inte så mycket på. Tycker fortfarande det är jobbigt att höra min egen röst, men det blir bättre och bättre.

Har du några fler poddar att tipsa mig och övriga läsare om? Skriva gärna i kommentarsfältet. Kram! /A

2 kommentarer
  1. Just ja! Motionsklubben har jag länge tänkt lyssna på, tack för påminnelsen och den andra kan jag också tänka mig är bra.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras