Tungt benpass med explosivt avslut

Det kan gå veckor.

Då träningen rullar, men vikterna ligger på en liknande nivå. Sen händer något. Jag får nya krafter och det är så uppenbart att det är energinivån som spelar in. De fysiska faktorerna, plus lite ”f*ck it-mentalitet”. Nu jäklar gör jag!

Helgen i Östersund gav mig det både från en vilodag, all god mat, sömn och magpirr. Dessutom känner jag tydligt av min PMS i form av rastlöshet, en ilska utan orsak (förutom PMS då) som måste ut och ofta genererar fysisk styrka. Den drog jag nytta av vid gårdagens pass där jag kunde höja vikterna på samtliga övningar OCH avsluta med en tabataomgång på löpbandet. Sistnämnda som chockerade mig själv mest, alltså att jag rent mentalt la in något nytt som jag länge tänkt göra.

Upplägget hittar du nedan. Härma om du vill eller plocka delar av passet, men såklart med egna vikter/fart. Det är ju inte siffrorna andra ser som mäter våra framsteg, utan skillnaden mot vad vi själva brukar göra mot innan. Här väljer jag dock att ge dig några exempel så du förstår vad som är ett tungt pass för mig:

Tungt benpass med explosivt avslut

  • 4 superset: 12 reps overhead squat med kvastskaft + 16 steg utfallsgång med hantlar (2 st 25-kgshantlar)
  • 3 superset: 7 reps kettlebell front squat (2 st 16-kilos) + hunden med diagonalt benindrag (4 reps per sida, film där du ser övningen här)
  • 1 marklyftstrappa: sumo-marklyft – 10 reps med 80 kg, 5 reps med 90 kg, 2 reps med 100 kg, 1 rep med 110 kg, 2 rep med 100 kg, 3 rep med 90 kg, 3 rep med 80 kg (lite huksittande vid vilan)
  • 4 set: hip-thrust (70 kg)
  • 1 tabataomgång löpbandsintervaller: d.v.s. 8 x 20 sekunder med 10 sekunders vila mellan varje (tempo: 15,5 km/h)

= väldigt klar och nöjd!

Dessutom så full av energi med mig vidare. Till jobbet, to-do´s jag skjutit upp, samt Jonna och tjejernas gymnastikträning. Märkligt det där med energi. Att det som borde ta ofta är det som ger energi, medan grubblerier och att INTE göra det vi tänker att vi vill slukar den. Var stolt över allt du tar dig för, vilket inte alltid måste vara de största prestationerna för ögat, men ger dig en massa power inuti. Kram! /A

Fler lästips:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras