FILM: 30 minuters typ Crossfitwod med 5 övningar

Hej från en nykär!

Alltså träningsmässigt den här gången, i att ösa loss under en och annan Crossfitwod. Som du kanske läst tidigare är jag så glad över min nyfunna sport. Hela grejen med att träna tillsammans med mina jobbarkompisar, slappna av mentalt enligt någon annans instruktioner och mixa flera träningsformer. Ofta både tyngre styrka, kondition, explosivitet och rörlighet. Som ger en olika känslor och fysiska fördelar. Samtidigt gillar jag även att fokusera på en sak i taget ibland, men 1-2 gånger i veckan kör jag gärna en wod.

Här i Jorm är jag långt ifrån boxen och vännerna på Fit4Life Crossfit, men jag körde något Crossfitliknande på Jormgymmet tidigare i veckan. Det är ju så bra när man vill hålla passet kort, få den där härliga känslan och som sagt – träna olika kvaliteter. Det gör du i det här passet och inled gärna med denna uppmjukande rörlighetssekvens, eller kör den som en skön nedvarvning.

O.B.S. Filmen är i dubbel hastighet mot verkligheten. Även om tanken är att hålla ett högt tempo är tekniken viktigast, var t.ex. noga med att hålla en stark core i alla övningar.

30 minuters typ Crossfitwod med 5 övningar

Sätt en tajmer och kör så många varv du hinner med god teknik av:

  • 10 st kettlebellsvingar
  • 10 st räckhäv
  • 10 st wall balls
  • 10 axelpressar
  • 10 st goblet squats

Ta vilopauser där du behöver och om du vill tävla mot dig själv – räka antalet varv och se hur många du hinner nästa gång. Heja dig! /A

Gillar du träningspass likt denna Crossfitwod rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras