Bäst med vårvinter i Jorm + en dumhet – bildbomb från sportlovsveckan

Hatar att jag älskar flera ”hem” eftersom det är så tungt med avsked.

Ja, igår tog vi farväl av denna vackra vårvinter och mina föräldrar – alltid med en känsla av vemod och förväntan. Jobbigt och samtidigt kittlande att byta miljö. Jag vet att många tänker: ”du kan ju flytta dit!”, men som jag inledde med – har mina skäl och finns mycket jag älskar med Stockholm också. Inte bara jag.

I Jorm finns inga skolor för barnen (dom skulle ha behövt åka fler mil buss om dagen), vi har jobb, vänner och andra fördelar i stan. Och jag är enormt tacksam att ha denna pärlplats att resa till några gånger per år, där vi alla fyller på med det vi inte får i det jag kallar för vårt ”Stock home”. Finheter från två världar.

”Meningen med att sakna är som en muskel du tränar och bryter ner för att den ska byggas upp igen – ännu starkare. Platser, personer, aktiviteter.. längtan ökar magin” skrev jag på Instagram. Känner du igen dig? Och nu är det knappt en månad till mer vårvinter i Jorm, under påsklovet då vi också reser hit. Överskådlig tid. Dessutom fullproppade med en massa guldstunder – plus en tankeställande dumhet på slutet. Här visar jag dig:

Bäst med vårvinter i Jorm + en dumhet – bildbomb från sportlovsveckan

En halvdag i Stora Blåsjöns backar. Där jag och mina syskon ”bodde” varje helg och lov på vintrarna som barn. I torsdags fick jag visa mina egna- och syster Mias barn backarna, med många nostalgiska minnen. Säsongens skidpremiär dessutom, som jag längtat och fantastiskt att se hur kul alla barnen har. Åker upp och ner i liften, de flesta på egen hand. Ett av mina life goals – att kunna dela denna passion.

Även premiär på längden. En dag på Blåsjöfjället ihop med Mia, en annan på sjön där pappa dragit upp spår med nyinvesterad spårdragare efter skotern. Lyxigt! Och lite skillnad på mängden åkning mot förra året, då jag säkert åkt över 60 mil vid det är laget, Nattvasan inräknad. Var sak har sin tid och jag hinner ändå fylla på med lite mer glidarglöd till påsk.

Mer skidor på Lassebacken. En kille i byn som drar upp skoterlederna med pistmaskin var snäll och körde ett par vändor i backen ovanför gården. Helt perfekt för barnen att tolka bakom skoter upp och åka ner.

Grill och chill. Hela mitt Instagramflöde är fullt av aktiviteter från veckan, men vårvinter innebär även detta. Att njuta av grillat och luta sig tillbaka i en solstol eller snödriva. Även inomhus – sitta och snacka och äta gott i fler timmar varje måltid med flera av mina favoritpersoner. Tacksam för dom två du ser på bilden ovan som skämmer bort oss enormt varje gång vi är i Jorm.. ♥♥

Övrig lek och mys. I vardagen går vi ofta om varandra, så här njuter vi extra av all tid ihop på gården. Barnen gjorde upp en rodelbana med t-fat i skogen, vi har spelat pingis i garaget, klassiker som Yatzy och annat. Under min uppväxt var mycket av det här vardagsmat, men nu får jag upp ögonen mer och mer för hur fantastiska loven är här.

Semesterträning. För mig som i mer lekfull träning på känsla. Skidåkningen är en del, springa ett annat och sparka till Jormgymmet ett tredje. Några pass har du ju redan fått och en stor del av målet är resan – speciellt när den ser ut så här.

Dumheten då? Antar att du väntat på den, haha. Jo, det här med att köra skoter fort var lite väl kul. Längst ner i backen var ett stort hopp där jag gasade och flög (utan barn i närheten). Jäkligt roligt, men på gårdsplanen var det så isigt att bromsen inte tog och jag sladdade rakt in i garageporten. Skulle kunnat gå illa, men nu blev det bara en bucklig port, skadad framskida på skotern och stukad tumme. Och i Jorm hjälper alla alla.

Min vän Elin som är distriktsköterska kom snabbt förbi och pysslade om min tumme, förklarade hur jag skulle linda och gav hopp eftersom jag kunde röra fingrarna. Inget brutet med andra ord och en bra tankeställare. Vi är inte odödliga, men ska inte heller låta bli att leva. Köra skoter fort är fortfarande kul, men hjälm är bra.

TACK Jorm och alla inblanda för den här gången. Och kram till dig som läser! /A

4 kommentarer
  1. Hej Anna!
    Gå till någon massör eller liknande som kan hjälpa dig med snabbåterhämtning och läkning med Cirkulation och medicinsk laser, det ger läkningen tubofart!
    Mvh Lilly

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras