Att komma tillbaka efter ett träningsuppehåll och helgen ur mobilen #93

Äntligen!

Vet inte om du noterat att jag haft ett träningsuppehåll från löpningen senaste tiden? Tror det var 2 veckor sen jag sprang, fram tills igår då jag vågade mig på en kort runda. Ingen aning om det är Corona jag  haft, men det har inte känts bra att höja pulsen för mycket. Och det blev ingen rivstart nu heller, snarare en mysjogg där jag gick i uppförsbackarna, men tjooohooo! Det kändes så jäkla bra och nu längtar jag efter mer.

”Meningen med en tids frånvaro från sina älskvärdheter måste ju vara nytändningen när man är tillbaka” eller liknande skrev jag på Instagram. Känner du igen dig? Att behöva börja om ingår i mycket här i livet och vi kan vara lugna med att det alltid går att komma tillbaka efter ett träningsuppehåll. Kroppen har ett bra muskelminne och dessutom får man ny gnista som sagt. Annars har helgen sett ut så här…

Att komma tillbaka efter ett träningsuppehåll och helgen ur mobilen #93

  • Underhållsträning. Somliga dagar har jag bara tagit en kort promenad och andra kört lättare underhållspass som inte höjt pulsen för mycket den senaste tiden. Bara att komma ut lite har varit skönt, eller att pausa från hemmakontoret med styrketräning.
  • Påskstämning? Nja, sådär om jag ska vara ärlig. Det finns mycket att göra här med och börjar bli så vackert med alla blommor – somliga rena påskbuketten. Men som jag nämnt är snö, familj, skoter, skidor, pimpling och mammas mat påsk för mig. Vi gör ändå vårt bästa och har det inte dåligt här heller, men påsk, nja.
  • Mera mat. Något jag har tid med nu är att pyssla bland grytorna i köket. Det är en avkopplande syssla med goda resultat. På bilden ser du klassisk köttfärssås med spaghetti, pesto & Co.
  • Bollar. Fortfarande en grej som engagerar alla här i familjen. Mig minst egentligen, jag har alltid varit bollrädd (förutom för pingisbollar), men är glad över allt som alla barnen tycker är kul trots åldersskillnaden. Blir mycket fotboll och basket för oss.
  • Tillbaka på SATS. Apropå träningsuppehåll OCH att SATS varit stängt ett par veckor har jag även nytändning på träning där.
  • ..och i löpspåret. Som sagt. Sablarns vad jag saknat ett riktigt svettigt pass, även om det var mer kläderna (bl.a. underställ i ull, fleece och fodrad jacka) än intensiteten som gjorde mig varm den här rundan. Underbart!
  • Finfrukost var dag. Jonna är bra på att beställa hem goda frukter och bär, så en morgon mumsade vi på jordgubbar och en annan mango. Finns mer tid att fixa med sånt nu när det är påsklov också.
  • Pingis och gymnastik igen. Fotbollscuperna är fortfarande inställda, men träningarna rullar, liksom Juniors pingis och nu även Jonnas gymnastik. Dom måste anmäla sig så att det inte blir för mycket folk i idrottshallen, men hittills har det inte varit några problem. Fantastiskt att vi ändå har så mycket kvar i Sverige under Coronatider.

Det var lite om återgång efter diverse träningsuppehåll min helg i det stora hela. Hur har du haft det sen sist? ♥/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras