Löpskotest av Asics EvoRide™ och Icebug OutRun Women’s RB9X®

Greppstark och stabil v.s. mjuk och snabb? Vad söker du hos en löpsko?

Dags att jag ger dig ett utlåtande efter mitt löpskotest av Asics EvoRide™ och Icebug OutRun Women’s RB9X®. Jag har fått hem skor att utvärdera av respektive företag, vilket såklart är kul för en löparnörd som mig, men som kanske även kan hjälpa dig i valet och kvalet inför en skouppdatering? Att höra om rekommenderade modeller, för- och nackdelar, vad dom passar för med mera. Såklart personligt beroende på din löpstil, underlag, distans, vana med mera, men i detta löpskotest ger jag dig även en allmän produktbeskrivning.

Löpskotest av Asics EvoRide™ och Icebug OutRun Women’s RB9X®

Asics EvoRide™

Letar du efter en lätt, smidig, bekväm och snabb löpsko? Då är det här något för dig. EvoRide™ är en lättviktssko som med en sula för en energiåtervinning vid varje steg. Dessutom håller den luftiga vilket håller dig sval.

Ca pris: 1400 kr

Mitt omdöme: Alltså wow! Det jag främst noterat efter min löpskotest av EvoRide är att det är näst intill omöjligt att INTE gasa. Första provrundan kändes det som att jag studsade fram och vid ett intervallpass kunde jag verkligen skriva under på produktbeskrivningen. Lätt, skön, responsiv och med fantastiskt härlig löpkänsla. Jag har haft flera Asics-modeller förr, exempelvis MetaRun, men nu var det ett tag sen. Känns kul att leka med dessa vid intervaller och långpass framöver, bäst lämpad för jämnt underlag som asfalt, elljusspår och grusvägar.

Icebug OutRun Women’s RB9X®

En trailsko för dig som både vill ha en bekväm sko och bra grepp. Mellansulan med BUGforce ger både energiåtergivning och maximal komfort, medan det låga dropet på 7 millimeter bibehåller en god löpkänsla. Med en mellansula som till 20% består av alger, en yttersula och en överdel i 100% återvunnen polyester är OutRun också en av marknadens mest hållbara skor.

Ca pris: 1400 kr

Mitt omdöme: Precis som utlovat är det verkligen SKÖNA skor. Lätta, med gott om utrymme för tårna och framför allt är greppet grymt. Jag gick med dom uppför fjället här i Åre, i branta, leriga sluttningar utan att halka till en enda gång. Och komforten har gjort dom till mitt främsta val även vid promenader hemma i Stockholm, men för löpning passade OutRun inte mitt steg. Stabila och trygga, ja, men kändes stumma vid en ”vanlig” runda i elljusspår. Dock luftiga och perfekta för promenader, inte minst i teknisk terräng.

Summa summarum:

Jag trivs kanonbra i båda skorna, men för olika ändamål. Asics EvoRide™ när jag vill springa med lyxig studs, snabbt eller långt på relativt jämnt underlag. Icebug OutRun för bekväma promenader och/eller löpning på utmanande underlag.

Kram! /A

4 kommentarer
 1. Hej Anna!
  Och tack för denna utvärdering. Jag spelar golf, många mil blir det, och har svårt att hitta bra golfskor som är sköna och har bra grepp. Låter som dessa Icebugs skulle kunna bli ett perfekt alternativ till ”vanliga” golfskor då du skriver att greppet är bra.
  Har lagt ner ganska mycket pengar på skor som sen inte funkat för mig, så dessa kanske äntligen skulle kunna vara bra!
  Önskar dig en fin sommar 🌻
  Vänligen,
  Riitta

 2. Hej Anna!
  Ville bara återkomma och berätta att jag köpte dessa Icebugs efter ditt inlägg och haft dem som golfskor ett tag nu.
  Jag får plats med egen sula och de är skönt breda för tårna och greppet funkar absolut för golfspel.
  Så tack för din utvärdering, funkade bra för mig i alla fall!
  /Riitta

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras