Veckans återblick #2 – min träning- och vardagssrapport

Här sitter vi medan veckorna rusar förbi.

Känner du likadant? Måndag, fredag, måndag, fredag… och kanske lite extra just nu. Du vet ju hur mycket det brukar vara med jobb, fix i hemmet, träning och om du har barn – allt omkring dom. Lägg till jakten efter ett nytt hem på det, plus annat rodd kring en separation. Inte minst mentalt. Men. Så är det väl för oss alla tänker jag, att det dyker upp nya saker som måste in, oavsett hur fullsmockat schemat är. En lösning? Space.

Jag tror på att skapa luft i sin vardag, marginaler. Är ingen expert på det, då jag har tendens att göra precis tvärtom, haha. Försöker ofta nyttja varje sekund och skjuta upp jobbiga tankar med att hålla mig sysselsatt, men har förstått att jag behöver pauserna. Ibland i form av att bara glo på Netflix-serier en hel kväll, ibland hänga med i barnens svängar, ibland en klockfri löptur på känsla, ibland en natt på stan med vänner. Alltså – inte tänka så jäkla mycket. Skapa space i skallen.

Ok, lång inledning på det som skulle handla om veckan, men det är just där jag behöver dom där mellanrummen. Här lite om allt.

Veckans återblick #2 – min träning- och vardagssrapport

  • Jobbet. Vi fortsätter testa PWO-produkter och i måndags hade det kommit en ny leverans. Mitt skrivbord ser livsfarligt ut, haha, men det här är inget jag tar dagligen (eller kommer fortsätta med framöver). Kul att prova några gånger ändå och en utvärdering kommer på SportHälsas sajt framöver.
  • Träningen. Höstspring varvas med egen styrketräning och crossfit ihop med kollegorna. Älskar verkligen den här årstiden, att springa bland färgsprakande löv, i svalare temperatur men ändå shortsvarmt. Där har du ett typiskt exempel på ”my space”, liksom i min egen styrkebubbla på gymmet. I crossfitboxen blir det också en form av mental avkoppling, bland vänner och när en coach styr, men på andra sätt. Jag behöver verkligen min träningstid, extra mycket just nu, men även vila. Helgens fokus ihop med..
  • Kidsen. Det är fullt ös med alla aktiviteter och skolor nu. Och även om dom ofta tar sig fram och tillbaka själva behöver dom någon vuxen som håller koll och hjäper till. Jag och Jonas bor fortfarande ihop, men han har mycket mer tider att passa och resor med jobbet så det är ofta jag som tar den rollen. Tills…
  • Boendet. Jag letar för fulla muggar. Det blev många visningar förra veckan, många ”HÄR vill jag bo” och besvikelser när budgivningarna skenar. Nåväl. Som med allt – den rätta kommer. Gäller bara att lugna ner sig och lita på det.
  • Maten. Vet inte vad jag ska säga om den, men jag kör på med många rätter på repeat, uppblandat med hämtmat. Den struktur jag brukar ha tappas bort när fokus ligger på annat, men det går ändå ingen nöd på oss.
  • Övrigt. Även om det inte är någon dramatisk skilsmässa med stora bråk eller att en av oss skulle vilja fortsätta ihop, påverkas man. Såklart. Vi har ju levt ihop i över 16 år. Mitt mående är ändå hyfsat stabilt och jag försöker plocka bort saker jag inte behöver för att orka. Du som följer mig på Instagram har kanske sett att jag inte postar lika ofta somliga dagar, men samtidigt gillar jag ju sociala medier. Därför anlitade jag Pär Olsson, den grymma fotografen du säkert sett bilder av tidigare, ännu en gång. Extremt värt att ha framöver, för att ge dig en härlig känsla i flödet och för dagar jag inte vill släpa med kameran eller dela min vardag. Ett exempel ser du ovan och fler framöver.

Oj, det blev en lång återblick den här gången, men som sagt – dom här inläggen är just för att du ska få hänga med i lite av mitt IRL-liv. Vad händer hos dig? Din träning, på jobbet, annat? Det är alltid lika kul om du vill berätta i en kommentar. Kram! /A

2 kommentarer
  1. Här är det också full fart nu när jobb, skola och fritidsaktiviteter rullat igång. Dessutom har vi köpt nytt hus, så roddar med inredningsplaner och praktiskt fix(rensa vinden-hjälp!). Men som du skriver, att försöka hålla i träningen ger energi och välbehövlig paus😀. Vi har börjat träna intervaller med ett gäng föräldrar i området, kul och sporrande att ha en stående tid måndagskvällar.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras