Skotest: ASICS GlideRide EDO Tribute – av återvunna PET-flaskor

Som en springsaga.

Både omgivningen och känslan i mina sprillans ASICS GlideRide EDO Tribute. Och nej, jag får inte betalt för att skriva detta, men vill gärna tipsa dig om produkter jag utvärderat och verkligen gillar. Speciellt skor kan skilja sig åt enormt och det här var en löpupplevelse utöver det vanliga.

Min tanke med rundan var att springa lugnt, eftersom crossfitpasset dagen innan var allt annat än det med träningsvärk här och där. Fast wow, vilken studs. För varje nedtramp fick jag ett jädrans skjut framåt, så himla kul. Därför kunde jag inte hålla igen och ändrade mig till 10 x 1-minutersintervaller med 30 sekunders lätt jogg mellan varje istället för lugn lubb. Att gasa när känslan är rätt kan vara det roligaste med löpning enligt mig.

ASICS GlideRide EDO Tribute

Ja och skorna kan också hjälpa till som sagt. I augusti lanserade Asics en ny kollektion av löpar- och SportStyle-skor med ovandel i polyester, tillverkat av återvunna PET-flaskor. Bra hållbarhetstänk och fantastiskt sköna tyckte jag. Lätta, mjuka, med dämpning som gör det nästintill omöjligt att inte trycka ifrån och gasa. Dessutom snygga, eller vad tycker du? Mönstret i tyget på ovandelen och snören med guldtext.

”Under 2021, då världens ögon riktas mot Tokyos största sportevenemang någonsin, ser de nya modellerna tillbaka på den ekocentriska och självförsörjande livssyn som en gång rådde i staden. Kollektionen är helt i linje med ASICS engagemang för att skapa hållbarhet i verksamhetens olika delar. De sex högpresterande löparskorna och fyra SportStyle-modellerna har alla en ovandel i polyesterfiber som återvunnits ur sammanlagt ca 300 000 PET-flaskor. Skorna är det första steget på ASICS väg mot att 2030 bara använda återvunnen polyesterfiber i ovandelarna till samtliga skor, som ett bidrag i arbetet mot klimatförändringarna.” 

Från Asics pressmeddelande.

Hade även tid att mysjogga före och efter intervallerna, beundra skönheten omkring. Älskar hösten. Luften och elden i träden. Här längs Djurgårdskanalen speglar den sig så vackert i vattnet. En tur att fylla på med energi, inifrån och utifrån.

ASICS GlideRide EDO Tribute

Yes. Klart en ny favorit i min egen kollektion, men vad säger producenten?

ASICS GlideRide EDO Tribute

ASICS GLIDERIDE ™ är en neutral löpskor, perfekt för dig som springer långt och vill förbättra din löpekeonmi. GUIDESOLE ™ -tekniken bearbetas i sulan. Kombinationen av den ikoniska GEL ™ och FLYTEFOAM ™ -teknologin ger maximalt dämpad löpning med fart framåt.

”Din löpning ökas effektivt av den dynamiskt böjda sulan och den styva framfoten. Rörelsen av din fotled är väsentligt reducerad, så att dina vadmuskler inte behöver belastas så mycket. Från första steget kommer du att uppleva mer effektivitet eftersom din fot stuvas framåt av rullningsrörelsen.”

Pris: ca 1700 kr

Just det här upplevde jag också. Hur min egen kraft fick extra boost av skon, nästan så att det blev lättare ju snabbare jag sprang. Det tackar man ju inte nej till.

Ja, det här med. Gratis guld. Som en springsaga, fast höst.

Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras