”Hur mår du?”

”Heeej, hur mår du?”

En fråga som sällan får ett ärligt svar, speciellt från den som skulle behöva lätta på trycket på RIKTIGT. Känner du igen dig? Hur känslorna liksom pressas in mot ryggraden och en hård- och/eller glad fasad ramlar ner, som en sköld för att överleva. Eller, nu överdrev jag igen (eller?.), men för att palla. För att inte bli sårad, visa sig svag, sköta vardagen, gå vidare. ”Bra tack, hur mår DU?”.

Det var länge sen jag såg dig i ögonen och berättade om vad som händer i min vardag. Sen jag orkade. För ”vem orkar lyssna?” Vem har tid?” Dessutom är sociala medier iiinte alltid rätt plats, jag pratar med mina nära IRL, men eftersom många av er som följer mig blivit mina vänner och frågar så..

Hur mår du?

Mitt nuläge är lite som jag beskrev ovan, som bilden Pär tog till mina sociala medier i somras. Oklar framtidssikt och småtrött, men ändå med ett leende. Separation från någon jag levt med i 17 års tid, flytt, försäljning av vårt hem sen 10 år tillbaka.. såklart det är tufft. Och så allt kring Covid-19 på det.

MEN. Samtidigt är det i år jag varit tillräckligt stark nog att ta tag i det som inte varit 100 på länge länge. Och det i sin tur har gett jävlaranamma till massa annat, träningen t.ex och därmed har jag sällan varit så fysiskt stark heller. Mest uppochner på insidan, men väldigt förväntansfull på det som väntar bakom ”imman” och har gått igenom värre. Relationen med Jonas kommer jag alltid ha kvar, förhoppningsvis med positiva bitar och den vänskap vi byggt upp under åren kvar, speciellt för barnens skull. Tyngre var det att förlorat 2 av våra trillingar, släktingar, en god vän.. Så även om jobbigt just nu och ”livet blir bättre om 1 år” inte hjälper rent praktiskt i nuet, lättar ändå tanken på att det alltid vänder. Alltid.

Till dig som läser: klyschigt som tusan, men sant – motstånd gör oss starkare. Med tiden. Några svidande sekunder under ett tungt träningsset som månader av pandemi eller år för en privat livsomställning. Det bryter ner, för att du ska kunna byggas upp ännu starkare efter återhämtning. En påminnelse till dig som också behöver.

Stor kram och TACK för all omtanke här i bloggen, Instagram och andra ställen! ♥/A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras