Flyt, flytt och oflyt – helgen ur mobilen #112

”När det är svart är det för att du ska se fyrverkerierna..”

..sjunger Oskar Linnros i sin sång ”Bäst”. Stämmer kanske inte på Black Friday – eller Black Week för den delen – men andra motgångar. Eller bara sömnbrist? Jag går runt med ett konstant stresspåslag just nu p.g.a. allt kring min flytt om 2 veckor. Det gör att jag sover dåligt vissa nätter, om tankarna snurrat igång på allt som ska fixas, förmodligen även oro. Ändå ingen överraskning va? Vore ju konstigare att gå igenom en skilsmässa, flytt från sitt hem sen 11 år och allmänna Coronadeppigheter helt oberörd.

Men. Mitt i allt finns ändå ljusglimtar som alltid. Bilden ovan illustrerar det bra och då syftar jag såklart inte bara på elektriska. Här lite om dagarna sen sist jag orkade skriva något personligt..

Flytt, flyt och oflyt – helgen ur mobilen #112

  • Jobbet. Jag är glad att vi är så få på kontoret och alltid samma personer att det känns Coronavänligt. Majoriteten av tiden sitter jag hemma, jobbar i tystnad som jag också mår bra av, men aldrig har jag längtat så efter dagarna på kontoret som nu. Gemenskapen. Det sociala. Gnälla lite och garva mycket ihop med Ewelina och gänget.
  • Träningen. Löpningen går lysande just nu och även den styrketräningen som blir av. Jag har bl.a. kört lite halvhjärtat i utegym och här hemma. Finns även ett helt ok minigym på jobbet, men det lockar inte värst mycket. Tänker att allt har sin tid, precis som många gånger förr.
  • Hemmet. Rent praktiskt kan jag berätta en roligt nyhet – vi har sålt vår lägenhet på Gärdet till ett riktigt bra pris. Och rent mentalt kan jag berätta en jobbig nyhet – vi har sålt vår lägenhet på Gärdet. Mitt och inte minst BARNENS trygga hem sen 11 år tillbaka. Den ekonomiska oron släppte, samtidigt som tanken på att riva upp barnen härifrån gnager. Att det inte gick att lösa så att Jonas kunde köpa ut mig och bo kvar. Flyt och oflyt i ett, men mest flyt. Det kommer vara stökigt ett tag, men vi kommer i ordning till slut, praktiskt och känslomässigt.
  • Traditionerna. Jag försöker ändå hålla fast vid några mysigheter kring julen som vanligt. Vi har byggt pepparkakshus, tänt första adventsljuset och köpt chokladkalendrar. Julklappar beställs och alla håller tummarna för en tripp upp till Jämtland i vanlig ordning, krävs bara några nya Coronatest för det. Vore enormt värdefullt om något som hela familjen älskar blir som vanligt i år.
  • Övrigt. Jag har äntligen kommit till skott med att beställa möbler och försöker även tömma frys och skåp på inför vår flytt. Några exempel ser du på bilderna och att äta över lag är viktigt. Det går åt mycket energi åt olika håll, så nu jag försöker komma ihåg att ställa Skalmanklockan, både när det gäller vila, mat, rörelse och frisk luft. Se bilden i högra, nedersta hörnet – typisk guldstund med ny kraft.

Ja, det var lite av allt som händer i mitt liv just nu. Hur mår du? Berätta gärna. Kram! /A

4 kommentarer
  1. Vad skönt att det börjar lösa sig för er med boenden och flytt. Snart är ni igenom det och kan satsa helt fullt på det nya och få det att bli ert hem.
    Här är vi inne på höstens tredje förkylning för hela familjen, det går bara någon vecka och sen är det någon som blir förkyld igen och smittar övriga. Så sjukt segt med vab, hemmajobb och isolering och omöjligt att få någon kontinuitet i träningen. Men vi försöker också ha det så mysigt det går. Igår bakade vi pepparkakor.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras