Det ”mörka hålet” och ljusglimtarna – helgen ur mobilen #119

Framåt.

Alltid enklare på bild du vet, men ibland snubblar man. Inte där och då, en fin dag och morgonjogg på flera sätt, men du fattar. Och det finns tusentals metoder och råd hur vi ”bör leva för att må bra”, men ibland tror jag mest på det du ser här. Att släppa taget om alla tankar, ge sig själv space, göra något där du tvingas andas. Löpning har alltid varit min ventil när livet utmanar och huvudet maler. Inte för att komma bort från problem som jag mycket väl vet väntar där hemma sen, men för att få klarare tankar och därmed gör det enklare att reda ut dom. Ja, plus alla fysiska fördelar förstås, men dom har jag ju dragit för dig förr och är sällan något jag lägger fokus på under själva passet om jag inte har något speciellt träningsmål.

Den här veckan har varit fin med många roligheter, men i fredags föll jag ner i det där ”mörka hålet”. Svårt att förklara, men någon form av ångest antar jag? Eller bara trötthet. Inget speciellt hade hänt, men det var som att allt kom ikapp. Att köra på – ja även med kul saker – utan att känna efter funkar en tid, men för länge så säger systemet stopp. Berättar lite mer om det och annat från helgen här.

Det ”mörka hålet” och ljusglimtarna – helgen ur mobilen #119

• Träningen har gått fint. Jag mår bra av att gå in i min bubbla, ta hand om kroppen och vila skallen en stund. Under veckan höjde jag vikterna och minskade antalet repetitioner vid min egen styrketräning, sprang ett lugnt och soligt pass i tisdags, igår backintervaller och 2 crossfitpass med varierande upplägg, bl.a. lång rörlighet. Dessutom en riktig batteriladdardag då jag vilade från såväl träning som sociala medier. Fysiskt. Men det var också dagen då jag mådde uselt mentalt..

• Måendet har varit helt ok, förutom där i fredags som sagt. När jag var trött och började grubbla över allt från jobb till det sorgliga som ändå är kring separationen, samt planering kring att rodda hela barnaskaran. Samtidigt som det här var bästa lösningen och dom ”små” ger mig en himla massa glädje. Det går inte en dag utan att jag skrattar högt, eller tjatar förstås, men det härliga överväger. Ensamhet kan vara betydligt värre. Ändå något jag kan sakna nu efter alla veckor som soloförälder, att bara rå om mig själv. En helg med framför allt mer sömn har dock gjort susen och jag är förmodligen inte ensam om det här? Att måendet går upp och ner i takt med sömnen?

• Barnen som sagt ♥. Ännu en vecka var dom hos mig, men idag flyttar Jonas in i sin nya lägenhet så det blir bättre för oss alla framöver. Och det är förvånansvärt hur snabbt man ändå kommer in i rutinerna. Både dom och jag har hittat våra sätt att sätta guldkant på tillvaron, trots att det sällan är superkul för barn när deras föräldrar går skilda vägar. Men alla finner sig, ingen har försvunnit ur deras liv och att bo trångt ger (trots endel tjafs) mer närhet. Gemenskap. Hugo har fått en cykel och dom små tar sig själva t/r skolan ihop med vänner som bor grannar, plus till vissa träningar, vilket också får dom att växa och ger frihet. Jag älskar att se det.

• Maten går åt. Alltså hur mycket kan 5 pers få i sig? Alla timmars styrketräning gör verkligen nytta när jag nästan dagligen släpar matkassar från Hemköp. Det är ändå roligare att laga till fler än sig själv tycker jag och meditativt när väl på plats med allt i köket. Jag gillar att lyssna på musik och pula på vid spisen, något exempel ser du på bilden. Annars har det även blivit endel hämtmat och andra godsaker. Vi har t.ex. förskottsfirat våffeldagen som är på torsdag, för då är barnen förmodligen hos Jonas.

• Hemmet har inte förändrats värst mycket. Jag har fortfarande inte kommit till skott med att beställa från Ikea eftersom vissa produkter inte gick att få med hemleverans. Då är jag inte säker på att allt matchar o.v.s. eller om jag kommer till varuhuset. Nu har jag och Jonas iaf bestämt att vi ska ta oss en tur under veckan, så det löser sig. Jag ser verkligen fram emot att få ordning på allt här hemma, små saker som kommer göra stor skillnad.

Ja, det var lite från min helg och allt. Hur har du haft det? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras