Veckans träning och vardagsrapport #14

Mot en ny arbetsvecka..

..efter en med sånt du ser exempel på här – spring på solig skoterled ihop med min vän Elin. Som en saga. Sen har det varit snöblandat regn ett par dagar och jag jobbat endel också, men det fina med att det mesta är digitalt är att man kan välja när. Jag har varit uppe tidigt om mornarna för att bocka av saker, plus på kvällarna om vädret varit som där. Här berättar jag mer..

Veckans träning och vardagsrapport #14

• Träningen har som alltid på mina semesterresor varit mindre strukturerad, hård och mer styrd av familjeplaner, lust och väder. Två styrkepass på Jormgymmet, ett löppass med Elin, ett själv med backintervaller och resten längdskidåkning. Allt utan koll på distans eller att eftersträva tyngre vikter, men det har jag iochförsig inte mätt på.. minns inte hur länge. Jag är tillräckligt bra på att pressa mig ändå och har tillräckligt med ”mål” inom annat i livet just nu, så en känsla av nöjdhet känns rätt vid min träning.

• Barnen och ja – hela familjen, föräldrar och syskon med barn – har varit veckans huvudfokus. Eftersom vi träffas så sällan allihop och dom är det absolut bästa jag har är den tiden helig. Sen behöver jag det andra för att vara en energifull förälder och medmänniska, men jobb- och träningstid har jag hållt kort och folkuserat. Älskar att se glädjen i barnens ögon på olika sätt och hur dom får uppleva mycket av det jag själv gjorde som liten. Dessutom värdefullt att dom får tid med sina morföräldrar och kusiner. Är så lycklig över dessa dagar, där även jag fått leka endel. Kört skoter, mest för att curla kids som taxi uppför backen, men även ett par svängar upp till Klumpliklumpen i skön fart.

• Maten är en stor del av påsken och tiden hos föräldrarna. Mammas mat är grym och råvarorna fina från trakten och gården. Och som jag nämnt innan – att sitta lugnt och länge, prata och njuta av allt gott. Det är ett projekt att mätta alla munnar, speciellt med grillat, men när alla barn blivit nöjda har vi vuxna kunnat sitta kvar och ta det lugnt.

• Vila har jag också fått. Bland annat från att bestämma mat och stöka på, även om jag såklart hjälpt till i köket. Men också någon stund här och där, som på skotern du ser. Och i fredags vila rent fysiskt, vid en heldag i bil och på tåg hem till Stockholm för en helg med mer mental vila. Igår var det från att anpassa till andra jag vilat – skönt det med, även om jag helt klart kommer sakna allt och alla rätt snart igen.

• Nybörjarglädje jag måste berätta för dig om hittade jag i torsdags. Jag, syrran och våra tjejer gick till grannen som har islandshästar och fick rida. Egentligen skulle jag bara gå och leda Jonna på en, men då Oliva inte ville rida ställde jag upp med skräckblandad förtjusning. Det var såklart inget tvång, eller jo – från min egen hjärna, haha. Jag gick som vanligt igång på utmaningen och klart jag skulle ta chansen att för 1a gången i livet rida fritt. Efter en bits lugn lunk på rad längs grusvägen frågade Ola (ägaren) om jag tyckte det var kul, ”jo, men det vore kul med lite mer fart”, viiilket vi fick. Han ökade takten, min och Mias hästar hakade på och uppför brorsans väg från stugan – full galopp. Hjälp. Jag hade fullt sjå att hålla mig fast, utan koll på teknik o.s.v. men fasiken vad roligt. Det där gör jag gärna om!!

• Övrigt vi gjort är spela massa spel, mer rörliga som pingis och korrong, men även brädspel, Primetime och annan frågesport. Jag och syrran har tolkat med slalomskidor och skrattat högt åt gamla VHS-filmer från när vi var barn.

Nu – tacksam och påfylld för en tid framöver. Ser fram emot allt som kontrasten med storstadslivet och rutiner innebär igen. Hur har din vecka varit? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras