Män som hyllar män och kvinnor som…

Jaaaa!! Jag vågade mig på ett försök till hand stand push-ups i måndags…

..och klarade det. Hela 3 repetitioner i flera set. Och självklart inget var man måste kunna, men du vet ju hur glad man blir av att övervinna mind fucks och/eller se hur mycket kroppen faktiskt klarar. Ofta betydligt mer än vad man själv tror, speciellt vi tjejer. Vilket leder mig in på det jag EGENTLIGEN vill ventilera. Ett ämne jag sett fler tagit upp (Monica Björn och Katrin Zytomierska t.ex.) och tycker är viktigt att lyfta.

Män som hyllar män och kvinnor som motarbetar kvinnor

Det här med män som hyllar män och kvinnor som motarbetar kvinnor. Alltså inte alla såklart, men om vi ska generalisera hur tjejer beter sig mot andra tjejer, vilket startar redan som små. Du vet, svårigheten att leka fler än 2 bland tjejer, utfrysning av den som sticker ut o.s.v. Det förekommer också bland killar, men inte i samma utsträckning. Där slåss man istället eller ryter ifrån. Och i min bransch + sociala medier ser jag en hel del inbördes beundran, ryggdunk och snålhet hos båda kön. Grupper som lyfter varandra och extremt sällan gillar ”mindre framgångsrika eller dom utanför gänget.”

Foto: Pär Olsson

Kanske ser jag fel, men tänker att det inte är konstigt att jobbet mot ett jämställt samhälle går så långsamt om vi inte hjälps åt – speciellt vi tjejer. Ta min handstående push-up t.ex. Medan killar gärna applåderar prestation ser många tjejer konkurrens. Och nu generaliserar jag såklart, jag har t.ex. extremt fina vänner runt mig och följare i mina kanaler som alltid stöttar i svackorna och gläds åt min framgång, men jag ser också ett tapp av dom nya (som inte känner mig) när jag ”visat mig för stolt, glad, kaxig”? Dom som inte vet vad jag tror på.

Ja, inte är det någon Jantelag i alla fall. Ödmjukhet, javisst, men det går absolut att kombinera med stolthet och tro på sin egen förmåga – OCH andras! Att bjussa på beröm, stötta, glädjas åt varandra, oavsett status, kön, hudfärg o.s.v. En liten tankeställare till oss alla… ♥ /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras