3 otippade (?) hälsofaktorer och helgen ur mobilen #123

3 otippade (?) hälosfaktorer

1. omväxling. Av träningsformer, ätbarheter, miljöer, upplevelser… Enformighet kan slita, både fysiskt och mentalt. Och det behövs inte alltid stora förändringar, men varför ”glass och en drink” kan vara lika hälsosamt som ”keso och grön smoothie” och ”slappa på beachen” eller lika som ett ”tufft intervallpass”. Och att klippa av slitna topparna på håret, haha. 

2. skita i saker. Måsten och ”regler”. Släppa kontrollen. Alltså om du är en sån som försöker styra allt livet, då kan det ge en jädrans boost att låta andra – eller ödet – sköta saken ibland. Går lite in i punkten ovan.

3. närhet. Till dina egna känslor, andra människor, tid och rum. Sänka garden, våga visa sig sårbar, ge/få beröring, logga ut, vara närvarande.

Om du minns var ”närhet” även mitt ledord för 2021, vilket jag lyckats med… hyfsat. I alla fall delvis och jag fortsätter följa det, liksom övrigt ovan. Bland annat under helgen..

Helgen ur mobilen #123

» Bockade av så mycket jobb som möjligt i torsdags (för visst räknar vi helgen från då?), liksom sista crossfitpasset. Älskar upplägget och att låta andra styra ett par pass i veckan, men tror även det blir bra med en månads paus från boxen. Träna mer på känsla, efter dagslust, plats och semesterplaner.

» Fick även min 1a dos covid-vaccin samma dag. Älskar inte sprutor, men gjorde mindre ont än att ta blodprov och inte fick jag några biverkningar heller. Mer än lite öm i armen dagen efter, men vilade ändå från träning då. Känns bra att både ha antikroppar och vaccin, speciellt med tanke på sommarens häng med andra och små resor i landet.

» Klippte håret som sagt. Inte så mycket, men bort med det risiga känns alltid fräscht och Eleonor på Salong Nytid är grym. Även en god vän, så det är kul att hinna prata.

» Sommarpartaj med kollegorna i fredags var helgens höjdpunkt ändå och det du ser mest bilder av. Chefen hämtade upp oss med sin båt vid Djurgårdsbron och sen blåste vi ut till Vaxholm och restaurangen Motorverkstan. Superfint läge och riktigt bra mat. Jag åt ångkokt torskrygg med räkor, smör och nypotatis. Sjukt. På det en mandelkaka med hallon och flädermousse + goda drinkar och vin. Planen var även att gå vidare inne i stan, men vi missade vårt bokade bord och orkade inte köa till andra ställen. Viktigast att hinna snacka och skratta med gänget, kommer sakna dom i sommar. Och ändå ok att komma i säng vid kl 2.

» Lördagen var jag oförskämt pigg med tanke på kvällen/natten innan. Storstädade, tvättade, gick en promenad med Hampus och handlade + chillade i solen och soffan. Märkligt det där, hur det man trott (här om trötthet) visar sig inte alls stämmer sen. Somnade dock kl 21.30 och..

» Sov 9 timmar natten till söndag. NIO TIMMAR! Nog för att jag hade några att ta igen, men det händer typ aldrig annars, så jag var himla nöjd. Behövdes förmodligen och är en av mina sommarambitioner, att koppla av såpass att sömnen blir mindre orolig. Har ofta 1000 tankar som snurrar, men som du vet – sömnen påverkar ju allt! Fysiskt som mentalt.

» Packade. Yes box, för idag reser jag och storbarnen med tåg och hyrbil till Jorm, tvillingarna och mina föräldrar. Längtar galet mycket efter dom och miljöombyte nu.

Så. Det var lite om allt. Hur har din helg varit? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras