Best of veckans solosemester

Regnet smattrar mot rutan och jag tänker tillbaka..

..på min solosemester, alltså lediga dagar utan barnen. Det mesta hamnar i flödet på Instagram och min story där, men en sån här trött dag passar bra att zooma ut och sammanfatta för dig som följer bloggen. Jag var ute med Ewelina igår kväll, en av dom efterlängtade du ser nedan. Gick en barrunda, tog några glas här och där, men det blev inte så sent. Ändå är jag sådär skönt trött och sentimental, har precis sovit en sväng och myser i min ensamhet.

Solosemester som sagt och idag eget lugn och ro, men annars inte värst ensam. Här lite av det bästa…

Best of veckans solosemester

» Sova/vila upp mig har varit en viktig ingrediens. Att resa hit och dit, vara med- och bo hos andra är roligt, men kan också vara krävande. Att anpassa sig, ta hänsyn, vilket jag gärna gör eftersom det är personer jag älskar och VILL få så mycket tid med som möjligt. Men ett par dagar att sova ut, göra det jag känner för, äta när jag är hungrig, vila när jag är trött o.s.v. har varit grymt. Jag har legat på olika bryggor med sommarprat/poddar/musik i lurarna, glott på serier, läst… himla skönt.

» Dejta vänner. Det bästa ändå och något jag saknat tid för innan skilsmässan och under småbarnsåren. En fika med Martina, promenad i Hellasgården med Milla, utekväll med Ewelina… så värdefullt. Hinna ventilera våra viktigheter, öppna upp och bolla, skratta och spekulera. Känner mig fantastiskt rik som har dom i mitt liv.

» Träna. Inte mer än vanligt trots en massa tid, men helt utan stress. Jag har sprungit 2 rundor, kört 2 styrkepass och haft 2 vilodagar. Hittills. Idag blir det ännu en löptur innan jag och barnen flyttar in i min systers hus som kattvakter en vecka. Häng med oss på Instagram om du är nyfiken, blir som en minisemester det med och ny träningsmiljö.

» Fixa praktiska saker. Äntligen fick jag tummen ur att putsa fönster och storstäda hela lägenheten. Inte så värst roligt, men efteråt är man väldans nöjd du vet. Dessutom har jag tagit andra dosen Covid-19-vaccin. Tror även det är en bidragande orsak till min trötthet idag (lördag i skrivande stund), för jag hade lite frossa under natten. Kanske feber som kan va en bieffekt, men skönt att ha den avbockad för egen- och omgivningens skull.

» Äta. Ibland rakt ur kastrullen, ibland experiment. Några exempel har du sett här på bloggen under veckan och jo, det är mysigt tycker jag. Att lyssna på musik och pula på i köket. Sen landa i soffan framför någon serie och käka i godan ro. Vardagslyx jag passar på med när barnen inte är hos mig..

..men nu längtar jag så att hjärtat värker. Fick stilla suget efter 2 av barnen en sväng i fredags, men annars har dom varit bortresta med Jonas till Varberg. Jag är så glad att gänget fått ett så upplevelserikt sommarlov och nu alltså – min tur att skämma bort. Ok, Sollentuna är kanske inte lika spännande som Jämtland, Gotland och Varberg, haha, men fin miljöombyte inför en lång höst i stan. Och alla ser fram emot kattgos, studsmatta och mer space.

Det var lite av allt från min solosemester. Själv eller inte – hur har din vecka varit? Kram! /A

2 kommentarer
  1. Har haft en hemmavecka efter två veckor mer eller mindre borta. Känns som jag varit hemma väldigt länge. Har bara jobbat två dagar men har träffat vänner för mycket fotbollspel och tränat, badat och läst bok. Sprungit några varv och kollat en hel del OS.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras