Katt- och husliv i Sollentuna – veckans personliga vardagsrapport #20

Att ”leva i nuet” är ett trendigt hälsoråd just nu (!!), skönt, men ibland vet jag inte..

Ju mer jag landat, kommit ner i varv och skitit i klockan under sommaren, ju tröttare har jag blivit. På ett skönt avspänt sätt och ändå full av energi vid träning eller andra aktiviteter, men jag tror du förstår vad jag menar. Stress – positiv som negativ – drar igång ett adrenalinpåslag som trycker undan känslor av trötthet. Därför inte konstigt att kroppen reagerar med att ”passa på att chilla” när läget erbjuds. Känns också rimligt inför hösten som lär innehålla mer ös, så jag är glad över möjligheten och förmågan att även ta det lugnt ibland. Ser ändå fram emot att allt drar igång snart, struktur, fart, rutiner.. se inledningen.

Planera har ändå sina fördelar. Tillbaka i compact lovin hemmet i stan utan barnen har jag INTE planerat alls, slappnat av ännu mer och mest varit sugen på att sova/slappa på en brygga och i soffan. I alla fall första dagen. Därför har jag inte heller bokat in något i förväg, men NU – när utvilad och taggad har alla vänner saker inplanerade. Typiskt. Och inget konstigt, men varför det inte aaaalltid är bäst att leva i nuet. Allt beror som vanligt på dig och läget i livet, men jag får väl ”passa på” med det nudå. Fast först: en tillbakablick med bilder från veckans katt- och husliv i Sollentuna.

Katt- och husliv i Sollentuna – veckans personliga vardagsrapport #20

Inget planerat från början, men är glad att jag kom på det HÄR förra helgen. Min syster med familj hade varit en vecka på Mallis och skulle direkt vidare till Jorm, så jag frågade om dom ville ha djur- och husvakt för en vecka. Katterna hade saknat sällskap (mer än grannar som gett mat), så det ville dom gärna, samtidigt som både barnen och jag såg fram emot att pyssla om Frida (som du ser på bilden), Pelle och..

..det fina huset några dagar. Även om jag saknat lägenheten i Hjorthagen vet jag hur lätt det är att hamna i samma gamla vanor där. Halka in i rutiner med tvätt, jobb, storkok, träning… Inget fel i sig, jag gillar allt det där. Det är skönt på ett annat sätt, men vill suga på den karamellen lite till, speciellt för barnens skull. Att dom ska få ett upplevelserikt sommarlov, fullt med roliga minnen och äventyr.

Miljöombyte är bra för oss alla. Leder till nya synvinklar, lek som träning och utflykter.

Nere vid Edsviken både sprang jag två gånger och gick till med barnen för att bada. Dock lite mycket galna änder för att vara optimalt att lägga sig och sola, haha, men skönt med ett dopp.

Pelle var veckans chef. Väckte mig direkt i sängen om mornarna, såg till att jag satt still på kontoret – ofta här ute på altanen..

..där vi även åt dom flesta måltider. Så skönt och smidigt att bara kliva ut med sin tallrik när solen kikade fram. Och allt får ju så mycket mer smak utomhus, eller vad tycker du? Jag passade på att lyxa med egenodlade svarta vinbär i frukostskålen..

..stekt lök och..

..potatis från ”egen” odling.

Annars var Sollentuna centrum stället vi besökte oftast. Jag tränade ett par gånger på SATS där, shoppade mat och glass…

..och ett stenkast bort fanns en kul park med både långa gungor, typ parkour, löpbana och..

..utegym. Där var det bara Junior och Jonna som hängde lite, men jag rekommenderar det om du är ute efter ett i krokarna. Gillar speciellt att det fanns skivstänger (fastmonterad) och ringar.

Hugo och Hampus ville hellre sova i stan, men kom ut dagtid för att hänga och äta. Så stora nu. Vill hellre stanna där dom har sina datorer, kompisar och nu tränar båda två på gym. Lite sorgligt och samtidigt häftigt att se hur dom bryter sig loss, blir allt mer självständiga. Det är väl själva målet med det här föräldraskapet, att barnen ska stå stabilt på egna ben? Men med en hjälpande hand när dom vill, jag kan och för evigt – oförändrade känslor.. ♥

Ja, det var veckans katt- och husliv. Fint för några dagar och nu fint att vara tillbaka i sitt eget. Hur har din vecka varit? Kram! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras