Sportpremiärer och stökiga rutiner – veckans träning och vardagsrapport #22

Konstant regn skulle kunna sammanfatta veckan..

..liksom brist på rutiner. När vi preciiis hittat en fungerande struktur hände en grej som stökade till. Jag snackar ”varannanveckalivet” med barnen, nu varken varannan vecka eller på heltid, utan den lösning som blev bäst för barnens skolgång och aktiviteter 2 månader framöver. Sen kommer vi återgå till varannan vecka, men nu är det bara att göra det bästa av situationen. Och som jag skrev i ett inlägg på Instagram igår – man får zooma ut då och då. Visst är det jobbigt ibland, ok att gnälla av sig, men sen får man påminna sig om vad man faktiskt HAR:

Jag: ”hur oerhört rik jag är, med en frisk-, älskad familj och vänner, mat på bordet, tak över huvet här i compact lovin hemmet, jobb, fantastiska inspirationskällor runtomkring…” Några av dom ser du här i veckans tränings- och vardagsrapport.

Sportpremiärer och stökiga rutiner – veckans träning och vardagsrapport #22

» Träningsveckan har bestått av en hel del premiärer. Jonna kickade (!!) igång sin Thai Kidz-träning på Slagskeppet, Junior provspelade med DIF Innebandy och jag gick på en yogaklass för 1a gången på… evigheter. Jonna: såpass nöjd att hon vill öka till att träna 2 ggr/vecka, vilket är ett toppbetyg. Junior: mer tveksam. Han tappade suget för fotboll under våren och nu försöker vi hitta något annat, men får se. Han var inte helt taggad efter provpasset och jag vill gärna att han ska hitta något som verkligen lockar. Kanske behöver testa flera gånger, annars letar vi vidare.

Själv: insåg hur fantastiskt skööönt det är att yoga, hur välgörande det är att faktiskt andas hela vägen ner i magen och hur harmonisk man blir. Jag har varit lite väl mycket uppe i skallen och andats högt uppe i bröstet, så den här timmen behövdes för att landa. Sjukt att behöva boka tid för att andas, haha, men jo – så kan det vara. Annars har jag sprungit (strax 2 ggr), styrketränat (en dag mindre eftersom jag bytte ett pass mot yoga) och kört crossfit 2 dagar. Älskar min mix och tänk – nu närmar vi oss skidsäsongen också!!

» Barnen har varit hos mig en längre tid och framöver är det hos mig 3 av dom bor under veckodagarna och hos Jonas på helgerna. Inte optimalt, men jag är samtidigt glad att vi kan vara flexibla och hitta lösningar när något händer. Barnens bästa är alltid viktigast. Hampus har fått längre skoldagar i 8an och spelar t.ex. fotboll mest på Östermalms IP och Gärdet, så för honom är det smidigare att bo hos mig under vardagarna en tid. Och även om det blir smått kaotiskt i den lilla lägenheten är det mysigt. Vi (med vissa tramp på tårna) kommer nära varandra här. Inte en dag utan ett skratt.

» Jobb- och skolor kom vi in i rätt snabbt och nu har även Hugos plugg dragit igång. Jag är så stolt över honom, min stora gymnasiegrabb som nu läser natur på Norra Real. Ja, stolt över alla barnen förstås, men om vi tänker tillbaka på den där 750 g fågelungen jämfört med nu är det helt otroligt. Får t.o.m. övningsköra, men har mjukstartat med digital bil, även som ”bilskollärare” för sin lillasyster.. ♥

» Utprovning av skor var veckans punkt på listan inför nästa helgs bröllopsfest, liksom att köpa present. Jag och Ewelina sågs på stan i fredags och agerade smakråd åt varandra. Är så glad att ha henne och ser fram emot lördag då vi ska fira chefen och hans (snaaart) fru stort.

» Matlagningen börjar också flyta. Semesterhjärnan med noll planering har vaknat med smidig plåtmat och annat som underlättar i vardagen. Sen fick/får jag även två kvällar för tager-vad-man-haver-mat när barnen är hos Jonas. Skönt – och gott – det med.

» Regnandet.. känns onödigt trist att prata om, förutom att det är mysigt att vara inomhus och lättare att motivera sig till att jobba. Och jag lyckades ändå fånga ett bevis på att en himmel och sol finns kvar där bakom molnen, på vägen hem från jobbet i måndags som du ser på en liten bild.

» Måendet är bra, även om jag känner mig slut emellanåt. Mitt upp i allt tänker jag inte så mycket utan bara kör tills kroppen reagerar i form av trötthet och dåligt humör, men såhär med lite distans ser jag varför. Det ÄR påfrestande att vara själv med alla barnen, inte minst i ett minihem där ingen kan gå undan för en paus. Att ha koll på- och rodda precis allt… därför kom gårdagseftermiddagen helt solo lägligt, liksom idag. I natt sov jag 9 timmar, skönt. Som jag tjatat om 1000ggr förr – är helt avgörande för mitt mående. Och en löptur + lite förberedelser inför veckan är allt jag tänkt idag, annars ladda batterierna så mycket jag kan.

Hur har din vecka varit? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras