Från fix till blixtförälskelse – veckans träning och vardagsrapport #25

Att träning är terapi har du koll på, men skruva ihop IKEA-möbler?

Fasen så tillfredsställande. Och sen en pratpromenad med dom du ser runtom och skräpet till återvinningen. En yogaklass innan var dock en smart uppladdning för tålamodet, men min poäng är: att fokusera på en sak i taget är ett enkelt hälsoknep efter en intensiv vecka. Landa lite i nuet. Gärna tillsammans med dom du älskar och då kan vardagsbestyr vara minst lika mysiga som ”en Thailandsresa”. Eller… men en lite roligare utflykt än med skräp har vi ändå gjort…

Yoga, fix och blixtförälskelse – veckans träning och vardagsrapport #25

» Träningen har varit veckans ventil. Jag kan ibland längta efter ett utmanade mål när jag ser alla inspirerande vänners bedrifter, men mår ändå bra att upplägget jag har nu med tanke på årets stora omställning. Det räcker med en extra push 2 ggr/vecka i crossfitboxen, för att övriga dagar låta lust och dagsform bestämma träningen. Under veckan blev det ”bara” ett eget tungt styrkepass, men jag är fortfarande lika nöjd för det och över min lördagsyoga och 2 löprundor. En av dom på NK´s tak ihop med  coolingarna du ser på en bild – Joanna  Swica som under 12 timmar (!!) sprang runt runt med sällskap av olika profiler för att samla in pengar till Barncancerfonden. Ett fantastiskt initiativ av Joanna och över 200 000 kr fick hon ihop, plus många mil i benen. Imponerande stark! Och bevis på vilken skillnad idrott och sociala medier kan göra, speciellt om vi hjälps åt och stöttar varandra.

» Jobbet har jag inget nytt att lägga till om. Det rullar på fint med flera spännande projekt som du förmodligen kommer se glimtar av. Och under ”jobb” lägger jag även 2 lass från IKEA. 1a som jag missade och fick hämta med hjälp av cykel och Jonna från ett utlämningsställe. 2a kom rätt som tur var, för där var rätt stora saker. Nu har jag äntligen fått hit det jag länge funderat på: skrivbord + kontorsstol till Hampus, skönare köksbäddsoffa till mig, ramar, anslagstavla, ny spegel och jox. Hela lördagen gick åt till att skruva och dona, men som sagt – en ren njutning att se saker ta form. Det blir allt mer trivsamt här hemma.

» Måendet har varit ok, men lite tröttare än vanligt. Inte konstigt när kylan och mörkret smäller till, plus många roliga (men ändå energikrävande) extrasaker under veckan, har gjort att jag hållit igen på annat. Sociala medier t.ex., om du noterat Instagramflödet där jag vanligtvis postar något varje dag. Men man får prioritera och då är det dom i min närhet som går först, liksom att ladda själv. Förutom praktiskt fix här hemma har jag sett till att sova, vila i soffan och äta mycket. På bilderna lite av allt i form av bär från syrran och en bit tårta från måndagens kalas från frysen.

» Barnen var hos mig hela den här veckan, måndag till måndag, för att nästa vara hos Jonas. Inga konstigheter, men vissa ändringar när barnen tränar i närheten och dom därför är hos mig ett par timmar innan. Både stökigt och bra för dom och mig att hinna tanka kramar under soloveckorna. Lyxigt med en helg ihop också, vilket var länge sen. Och ja, endel fix blev det för min del och då chill med spel för dom, men vi gjorde även en kul utflykt..

» Övrigt fokus har varit på vår nya familjemedlem du ser i mittenbilden. Vår lilla katt som flyttar in 16 oktober, där snackar vi hälsa på andra plan. Jonna är mest engagerad och har googlat korg, kattlåda, koppel m.m. som vi beställt. Och idag hälsade vi på henne…  förälskade vid första ögonkastet. Hon – lite nervös över alla nya famnar, men lugn, mjuk och sjukt söt. Nu längtar vi ännu mer och för att knyta ihop med inledningen – gulliga djur är också terapi. Kärlek. Inget nytt det heller, men den där lilla tjejen blir i alla fall ett varmt välkommet nytillskott i compact lovin hemmet.

Det var lite av mitt. Hur mår du? Och hur var din vecka? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras