Stel höft? 4 övningar som mjukar upp

Är du stel kring din höft?

Då är du inte ensam. Vanligt för oss som sitter mycket, springer eller av en massa annat. Jag har själv en stel höft av allt kontorsjobb, löpningen och förmodligen även efter alla graviditer. Därför är det så skönt att sträcka ut den ordentligt ibland. Jag gör det ofta efter min löpning, men även inför styrketräning eller vid ett eget rörlighetspass, som yoga.

Här visar jag dig 4 favoriter vid en stel höft (eller 6 om vi räknar med mina smått distraherande yogapolare ♡♡) med 3 repetitioner av varje från mitt pass i onsdags. Om du tycker det är enklare att se en övning i taget, spana in det här inlägget på Instagram istället.

4 rörlighetsövningar som mjukar upp en stel höft

HUR? Rulla ner från stående och vandra ut till hunden, trebent hund till..

❥ ..stretch av utsida höft/lår x 3
❥ ..djupt utfall med armbåge från golv till armsträck x 3
❥ .. högt utfall (pressa höften framåt) till framåtfällning med stretch av baksida lår x 3
❥ ..huksittande armsträck x 3

…och upprepa för andra sidan.

▫️NÄR? Kanon att förbereda kroppen med innan annan tyngre träning för att minska skaderisken och begränsade stelheter, eller som ett rent rörlighetspass.

▫️VARFÖR? Ofta extra välbehövligt om du liksom mig är en mestadels stillasittande kontorsråtta och/eller springer endel där just höften driver och stabiliserar rörelsen. Och/eller mest för att det är skönt?

Jag kan tyvärr inte lova dig lika mjukt resultat som Miss Lo eller Bobbo Bror runtomkring (yes, nu har dom äntligen fått namn), men en mysig stund ändå. Kram och hoppas du får en skön helg! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning