Likheten mellan din kropp och en… toalett!?

Du har en toalett?

Såklart. Som står i badrummet och fungerar när du behöver den. Såklart. Men en dag är det stopp. Skit rent ut sagt. Och några timmars sömn mindre en natt, eller ett längre glapp till nästa måltid, klarar du. Men du vet ett par minuters extra väntan när du är riktigt nödig.. kan vara rena tortyren.

Lösningen? Antingen 1. lägga locket på och storkna av nöd och stank, eller 2. ringa på svindyr hjälp. 3. Eller lära dig hur du fixar problemet själv och framför allt – vad som verkligen funkar för din toalett och inte. ”Hur jag håller flödet friskt på sikt”.

Aaalright. Kanske en långtsökt (och äcklig) liknelse, men väldigt likt våra kroppar, eller hur? Quickfix kan funka, men är sällan särskilt hållbara på sikt. Och bra hjälp finns, men kan kosta skjortan och..

..tidigare i veckan fick jag stopp i min toalett för.. 4e gången sen jag flyttat hit för 1 år sen? Tappat räkningen. Lösningen? 1. Försökte själv och höll på att.. 2. Tänkte ringa rörmokaren och lånade tvättstugetoan så länge (fördel: aldrig varit så i fas med tvätten ”när jag ändå springer..”), MEN 3. fått nog. Köpte en egen vaccumpump och löste saken själv. Och lyckan över en fungerande toalett (igen) är obeskrivbar. Ett par dar förmodligen.. (se de 4 första meningarna igen.. 😉

..precis som efter en skada, sjukdom eller annat som hindrar dig från att göra det du vill/behöver. Du får en ödmjuk ögonöppnare efteråt. Ta hand om dig, din kropp och ta inget (skit) för givet.. eller det är mänskligt om du gör, men en påminnelse om vårt självklara vardagsguld (hm) skadar inte då och då. Stor kram och hoppas du får en fin helg! ♡/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras