Juninjut i city – veckans träning- och vardagsrapport #61

sommarlängtan

”Äntligen på väg, jag förlänger mina steg..”

..eller hur han nu sjunger, Håkan Hellström. Och vem har inte lust att gå lite längre där i solen? Jag må se fånig ut när jag vandrar runt i stan med slutna ögon och ansiktet vänt mot den, men kan omöjligt låta bli. Gör du lika dant? Jag tänker att det har med åldern att göra, allt man varit med om, kanske även det som händer ute i världen? Att man noterar och uppskattar dom små stora vardagliheterna runt sig mer?

Ok, djup inledning – eller ytlig värme mot huden, men det är saker jag kan fundera på när jag leker självpsykolog. Och rent praktiskt har veckan som gått sett ut så här.

Juninjut i city – veckans träning- och vardagsrapport #61

» Träningen har rullat på som vanligt, minus ett crossfitpass. Det var ju ”röd dag” i måndags, så jag körde egen styrketräning på närmaste gymmet istället. Tycker ju crossfit är så förbaskat kul, men även bra med mer ”lugn och tung” träning för hållbarheten. En paus från boxen i sommar blir bra, men fram tills dess kör jag på dagarna jag är på kontoret som ligger 5 minuter ifrån. Som hobbymotionär är det snarare smidigheten i vardagen än träningsformen som styr vad jag kör, men såklart även lusten. I onsdags skippade jag SATS för att träna ute i solen och idag ser jag fram emot ett pass med vännerna på lunchen igen, annars:

 • Måndag: styrketräning – prehab- och corefokus
 • Tisdag: löpning – mysjogg
 • Onsdag: styrketräning – underkroppsfokus i utegym
 • Torsdag: crossfit – ovanligt lång wod + rörlighet
 • Fredag: vila
 • Lördag: styrketräning – överkroppsfokus
 • Söndag: löpning – backintervaller

» Jobb.. har jag haft. Mycket av. Nog var det skönt med ännu en långhelg, men blir ju desto mer att hinna med övriga dagar. Dessutom..

» Barnen var hos mig, med skolavslutning i fredags som jag nämnt. Himla fint och stämningsfullt, jag blir alltid så rörd av barnens sång och glädje. Fredag förmiddag försvann i firande av dom, så grymt med ett flexibelt jobb så jag kunde ta igen allt kvällstid och under helgen.

Annars har jag och kidsen mest roat oss med katterna, bakning, Hampus har spelat match, dom ”små” gick på bio med en kompis igår och i lördags kom Mia och kusinerna förbi. Åt mat, lekte, tid för mig att prata med min syster. Så mysigt. Och den här veckan är dom hos Jonas igen, men sover över hos mig en natt, plus att jag snor med mig Jonna till Sälen i helgen. Lyxig bonustid ihop.

» Måendet har varit bra, men trött i slutet av veckan. Är förmodligen inte ensam, men för mig spelar även ”varannanveckalivet” roll. Jag kan det där nu, utan att behöva analyser vet jag hur älsklingsgänget lyfter mig mentalt, samtidigt som det blir mer att hålla i huvudet, att fixa praktiskt och sömnen försämras ofta. Typiskt när jag vill vara mitt ”bästa jag” för deras skull, men ett par sovmorgnar på helgen brukar levla upp. Och som jag skrev om igår – sommarlov och semester, när vi alla har mindre stress och mer space. Blir underbart skönt och välbehövligt, inte minst för dom som flänger mellan 2 hem. Otroligt vilka små/stora hjältar jag har ♥

» Övrigt? Hm, sommar kanske? Jordgubbar till pannkakorna, glass och smoothiebowls istället för gröt till frukost t.ex, liksom barbent igen. Fy fasen vad jag njuter av ljummen vind mot dom (än så länge) bleka benen, både vid träning och annars. Hellre bylsa på mig en massa tröjor för att behålla den känslan.

Och det var lite av allt från min vecka, hur har din varit? I vanlig ordning, tänk eller skriv gärna och berätta, kram! /A

3 kommentarer
 1. Skräpvecka! Fick svar om mina knän (påbörjade detta i februari) och det var inte kul alls. Artros i det ena och stressfraktur i det andra. Ordinerad total vila från allt som belastar knäet. Hur tränar jag då?? Minst sagt deppigt.

  Annars glad inför stundande semester!!

  1. Inte kul Annika, stackare! Om jag var du skulle jag styrketräna övriga kroppen under tiden, plus övningar för rumpa/baksida lår som funkar utan att belasta knät. Tråkigt, men viktigast att det läker.

   Skönt med lite studentlycka ändå, kram!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning