20 minuters bålträning på pilatesboll – 9 filmade övningar

bålträning

Rullar in fler övningar på pilatesboll till dig!

Den här gången med fokus på bålträning, det redskapet är optimalt för och en alltid lika aktuell kroppsdel. Samtidigt rätt trist att träna tycker jag personligen, men bollar skojar ofta till övningar. Tillför lek och rollar bort tankarna på det som är jobbigt.

Här visar jag dig 9 övningar för bålträning på pilatesboll, bra för dig som vill komma igång- eller träna hemma, men betydligt tuffare än dom ser ut. Om du vill. Fördelen med pilatesboll är att du lätt kan anpassa övningarna efter din nivå genom att jobba med mindre/större rörelser, med/utan balansstöd, addera vikter – eller helt enkelt plocka ut dom övningar du önskar.

Vill du hellre se varje övning i ett eget klipp? Kika här på Instagram

20 minuters bålträning på pilatesboll – 9 filmade övningar

  1. Sittande bålstabilitet med benlyft
  2. Minicirklar
  3. Hög planka med bollinrull
  4. Ryggresning
  5.  Sneda crunches
  6. Fällkniven
  7. Hög planka med sidorotation
  8. Sidoplanka
  9. Russian twist

▫️Hur? Jobba i 30 sek/övning, vila 1 minut, upprepa 4 varv (byt sida av övning 8, dvs 2 ggr/sida) = 20 min 🔥

▫️För svårt? Börja med små små rörelser där du fokuserar på corekontakt. För lätt? Utöka rörelseomfånget, tid- eller repetitioner av övningarna.

▫️Varför? Roligt rörlig bålträning, både tuff (betydligt mer än det ser ut) + skonsam träning ex. efter graviditet (speciellt övning 1), för nybörjare som erfarna. Tack vare bollens instabilitet spänner du kroppens coremuskler automatsikt för att inte ramla av, vingligheten utmanar. Dessutom väger bollen nästan inget, perfekt att ha hemma eller ta med dig.

Rulla lugnt och lycka till med din träning! /A

Mer bålträning med pilatesboll:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.