Grovt filmjölksbröd

I dag bjöd jag över våra fina grannar med barn på fika. Jag hade gjort våfflor (inget recept där – bara vanlig våffelmix) och bakat detta goda bröd. Lätt som en plätt att röra samman. Det enda man får tänka på är att det ska vara 2 timmar i ugnen:

Ingredienser:

  • 4 tsk bikarbonat
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 4 dl kruskakli
  • 2 dl havregryn
  • 2,5 dl dinkelmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl rågkross (koka upp med 0,5 dl vatten)
  • 2 tsk salt
  • 1 liter filmjölk
  • 4 msk sirap/honung

Gör så här:

  1. Koka upp rågkross med vatten och ställ åt sidan.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Rör i rågkross, filmjölk och sirap.
  4. Fördela smeten i två ugnsformar klädda i bakplåtspapper.
  5. Grädda bröden i 150° i 2 timmar.
7 Kommentarer
  1. Jag kan berätta att det var sååååå gott..
    Tack snälla anna för en jätte trevlig eftermiddag.
    Alltid lika roligt att träffas och umgås med barnen.

    Stor kram Ninni

  2. Hi there for your private broad critique, then once again particularly passionate the recent Zune, and furthermore intend this specific, not to mention the beneficial feedbacks other sorts of every person has posted, will determine if is it doesn

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.