
Pulvermos är något av det värsta jag vet, men till dagens lax gjorde jag äkta mos av pressad potatis, varm mjölk, en klick smör, salt och vitpeppar. En HELT annan sak än fuskmoset. Sen gör ju tillbehöret sitt – saftig ugnsbakad lax och grönsaker, sallad, citron, romsås och kokt ägg. Filibabba!

Och eftersom det blev mos över kan jag göra potatisplättar till barnen i morgon. En rätt jag själv är uppväxt med. Bilderna ovan är från ett tidigare inlägg och recept hittar du här.
Allt ser supergott ut 😀
Potatisplätter – så smart!
Åh! Jag ”längtar efter” potatismos… går ju inte att göra på färskpotatis så det är höstmat tycker jag. Ska absolut göra det snart! och ABSOLUT äkta… uäk, äckligt med pulver!
Åh, vad gott med potatisplättar. Min favo när jag var liten med blåbär, supergott =)Trevlig helg!
Instämmer i det där med vidriga pulvermoset. Å sen går det ju nästan lika snabbt att göra egen. Jag skär potatisen i småbitar, så förkortar man koktiden rejält.,. Å sen blir den så härligt fluffig å silkeslen när man vispar ihop den med elvispen =) Å potatisplättar, eller potatisbullar som vi kallar det, är väldigt populärt här hemma också till småtrollen.Trevlig helg! Kram