Pumpatider

pumpor.jpg

Pumpor, kantareller, klementiner – så har vackert oranget lyste det när jag gick förbi Hötorget igår. Jag tycker pumpor är så fina, men har aldrig någonsin tillagat en mer än som Halloween-prydnad.

Har du ätit något gott av pumpa? Kul om du vill tipsa mig om något gott.

kycklingsallad4.jpg

Eller jo – jag använder ju torkade pumpakärnor så gott som dagligen i sallad. Till lunch åt jag den här välsmakande kycklingsalladen med ugnsrostad aburgine och champinjoner, keso, körsbärstomater, broccoli, soltorkade tomater, avocado och yes – PUMPAKÄRNOR! Tänk vad jag kan 😉

11 Kommentarer
  1. När jag bodde hos en österikisk familj blev jag serverad pumpasoppa. Det var riktigt gott, dock vet jag tyvärr inte ingredienser eller hur den tillagades!

  2. Pumpasoppa är himla gott. Behöver inte vara svårare än pumpa, lite vilök, lite buljong och en skvätt grädde om man är lagd åt det hållet!Det vinnande pumpafavoriten här hemma är däremot ugnsrostad pumpa. Skär pumpan i lagom stora klyftor, smeta på lite olivolja, salt och grovt malen peppar. Kanske också pressa lite vitlök över? Eller varför inte lite örter? In i ugnen en stund tills de känns lite lagom mjuka, typ 10 – 15 minuter?Ät som tillbehör till något gott. Jag använder det istället för ex. klyftpotatis. Gudomligt!

  3. Riven pumpa i bröd är saftigt och gott 🙂 Eller varför inte koka lite pumpa till de små liven 🙂 bara att mosa o sen stoppa i munnen, om dom träffar ;)) Kanske krydda på med lite kanel. Hoppas ni får en riktigt bra dopdag i morgon. Hälsa alla! =)KRAM

  4. Pumpapaj är typ världens godaste dessert. Och kärnorna kan man rosta i ugnen med lite salt, det blir toppengoda snacks.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.