Svamp- och viltfärsgratäng

viltfarsgratang.jpg

Mamma bjöd idag på ännu en av sina goda maträtter, med älgfärs och kantareller. Har du inte älgfärs går vanlig nötfärs också bra och med krossade enbär i får rätten en speciell mustig (?) viltsmak.

Har inga exakta mått, men ungefär så här gör du:

  1. Blanda köttfärs med kantareller (ostekta), några krossade enbär, salt och pepper.
  2. Lägg smeten i en ugnssäker form.
  3. Stek kantareller som du lägger ovanpå.
  4. Häll över massor av grädde (valfri fetthalt, men godast med riktig).
  5. In i ugnen på 225°. Tid vet jag inte men tills köttfärsen inte är rosa.
  6. Ät ihop med kokt potatis, grönsaker och ev. lingonsylt.
2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.