
Jag: Sallad med kycklingfilé från söndagens storkok (smält mozarella och kalkon över) och ugnsgrillade grönsaker, broccoli och en keso/fetaoströra med avocado och soltorkade tomater. Nötter och ett par koppar te som ”dessert”.

Tvillingarna: En köttfärs/pastasörja. De ÅT min faktiskt min egenlagade barnmat! Ok, de kanske inte slickade sig om munnen och skrek efter mer när det var slut men de ÅT (med något skeptiska miner). Nästa gång ska jag nog ha i lite kokta morötter för lite sötma. Svårt att laga god mat utan salt och för mycket kryddor.
Du behöver inte vara rädd att ha i kryddor. Naturligtvis ska man ju inte vräka i.. Men jag brukar ofta använda citron, ingefära, peppar, vitlök, örtkryddor.. lite curry, paprikapulver etc.. å det går hem =) Istället för pasta brukar jag slänga i couscous, så enkelt. Fast nu är det mumsigt tydligen att sitta p suga på makaronhjul etc ;)) Har förresten skummat igenom wellnes. Tokfräscha bilder på dig! Ska läsa den ordentligt senare =) Kram
Tack för bra tips Linda!Stor kram
Håller med föregående talare: du behöver inte vara brydd för att krydda. =) Jag har gjort all barnmaten själv (utom under resor förstås) och det har gått ner med glädje. Ibland behövs det lite betänketid bara. 😉 Tänk på att om du använder kryddblandningar såsom curry eller buljongtärningar så kolla så att de inte innehåller salt. De flesta gör nämligen det. 🙁 Finns ju massor med kryddor i frysdisken på affären som är god att ha i: dill, persilja, basilika, olika blandningar. Blir jättegott!Jag brukar också tänka på att det kan vara bra att laga mat som liknar den man äter själv eftersom det är den maten som kommer att serveras när barnmatsstadiet är över. Ja, förutom salt och starka kryddor då förstås… 😉 Vill du ha en barnmatsreceptmapp så kan jag maila dig det. Säg bara till. Ja, jag går igång lite på det här. Ha ha ha!
Sötis! Problemet är mest att jag inte hinner med. Recept finns säkert massor på nätet också. Men ska försöka bli bättre på att planera för tvillingarnas mat (också ;)Kram!
Dina luncher ser alltid lika goda ut! Helt i min smak!Kram på dej!
Vi har ju lika smak i det mesta :)Kram!
Jo, men om du tar en halvdag då Jonas har hand om barnen så kan du göra storkok o frysa in i barnmatsburkar så det räcker för en månad eller två. Så brukar jag göra och då är det inte en särskilt stor uppoffring att göra egen mat. 🙂
Jag VET! Det är inte tiden som saknas. Det är huvudet som har 1000 grejer det jobbar med.. 🙂
Gud så söta barn!!! Jag väntar oxxå tvillingar en av vardera kön. Är just nu i v. 26…spännande tid. Vill du sälja barngrejjor så kan jag vara intresserad. Det är ju lite behändigt att köpa av ngn som har tvillingar…mvh/Maria
Grattis! Det är helt fantastiskt med tvillingar. Jobbigt i början med sen SÅ roligt!Lycka till! 🙂